DA ČOVEK NE POVERUJE: Ubili mačku jer nije lovila dovoljno miševa!
Foto: Rojters

Mediji ih otkrili

DA ČOVEK NE POVERUJE: Ubili mačku jer nije lovila dovoljno miševa!

Austrija -
Vlasnica je tvrdila da je mačka nazeinteresovna za lov i potpuno beskorisna, a lovac ju je poslušao i likvidirao životinju

FEKLABRUK - Farmerka iz opštine Feklabruk u Gornjoj Austriji osumnjičena je da je nagovorila svog poznanika, inače lovca, da puškom ubije njenu mačku, pošto nije lovila dovoljno miševa! Ona je tvrdila da je mačka nazeinteresovna za lov i potpuno beskorisna, a lovac ju je poslušao i likvidirao životinju.

Do ovih saznanja najpre su došli novinari dnevnog lista Kronen cajtung, koji su odmah objavili ovu priču. Na osnovu njihovih navoda policija je sprovela istragu i na kraju utvrdila da je priča u potpunosti istinita.

Društvo za zaštitu životinja je odmah protiv lovca podnelo tužbu Državnom tužilaštvu u Lincu, te je lovcu izdata zabrana posedovanja vatrenog oružja. Kazneni postupak protiv lovca podneće i opštinska uprava.

"Očigledno je da je počinjen prekršaj i mi ćemo zbog toga započeti kazneni postupak zbog narušavanja prava životinja“, izjavio je Martin Gšvandtner, predsednik opštine Feklabruk.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track