MONAHINJA PROGOVORILA: Sveštenik me silovao 8 godina, pokušala sam da se ubijem!
Foto: Printscreen Krone.at

CRKVENI SKANDAL U AUSTRIJI

MONAHINJA PROGOVORILA: Sveštenik me silovao 8 godina, pokušala sam da se ubijem!

Austrija -
Kontakt sa roditeljima i prijateljima bio mi je strogo zabranjen. Kada sam skupila snage da se obratim nekome psovali su i vikali na mene kako lažem i izmišljam, seća se Doris Vagner

BEČ - Doris Vagner osam godinama trpila je zlostavljanje u katoličkom redu u Austriji kojem se priključila kad je imala samo 19 godina. Fascinirana verom i željom da se potpuno posveti crkvi, nije ni slutila šta je tamo čeka.

Ona je iznela ozbiljne optužbe protiv crkve tvrdeći da je sveštenik godinama silovao, zbog čega je čak pokušala i da se ubije. Pre tri godine uspela je da se izvuče iz tog pakla i započne novi život.

Danas je u srećnom braku i piše doktorsku disertaciju, a izdala je i knjigu u kojoj je opisala šta je preživela u manastiru i sva mukotrpna zlostavljanja i silovanja.

"Svakog dana su krali delić moje slobode. Kontakt sa roditeljima i prijateljima bio mi je strogo zabranjen, a nisam smela da čitam ni novine, gledam TV ili slušam radio. Čak mi je i čitanje knjiga bilo uskraćeno. Kada sam skupila snage da se obratim nekome, niko mi nije verovao! Psovali su i vikali na mene kako lažem i izmišljam“, seća se Doris.

"Nisam jedina koja je prošla kroz sve ovo i istrpela grozne stvari. Izolacija, ucenjivanja, seksualna zlostavljanja, razna maltretiranja prošli su mnogi. a bilo je i samoubistava“ izjavila je Vagnerova.

S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track