APSURD: Policajac osuđen na zatvor, umesto ćelije dobio kancelariju!
Foto: BMI / Egon Weissheimer

Ni dana iza rešetaka

APSURD: Policajac osuđen na zatvor, umesto ćelije dobio kancelariju!

Austrija -
Austrijski policajac koji je vozeći sa 1,9 promila alkohola u krvi povredio jednog mladića osuđen je na četiri meseca zatvora ali je vraćen na posao

BEČ -- Austrijski policajac (52) koji je zbog vožnje u pijanom stanu , sa 1,9 promila alkohola u krvi, i izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je povređeno jedan mladić (25), osuđen na četiri meseca zatvora, on nije proveo ni dana iza rešetaka.

Umesto toga policajcu je stavljena nanogica, i vraćen je na posao. Ovu informaciju potvrdio je i portparol policije Mihael Mazaniger (Michael Masaniger). Mazaniger je rekao da policajac nije otpušten sa posla, i da su mu dodeljeni administrativni poslovi. Policajac će svoju dužnost, umesto na terenu, obavlja u kancelariji, a nije mu dozvoljeno nošenje oružja niti policijske uniforme.

„On ne sme obavlja poslove na terenu, niti da tokom radnog vremena dolaziti u kontakt sa građanima, ili uhapšenim osobama“, izjavio je Mazaniger.

Pomenuti policajac je na dan saobraćajne nesreće, posle završene radne smenena, na putu kući, svratio u jedan lokal i popio celu flašu ruma. Nakon toga je ponovo seo za volan i sa 1,9 promila alkohola u krvi skrivio udes u kom je povređena jedna osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track