RAJ ZA PIVOPIJE: Sajam ručno proizvedenog piva u Beču!
Foto: Arhiva Salma

Dva dana nazdravljanja

RAJ ZA PIVOPIJE: Sajam ručno proizvedenog piva u Beču!

Austrija -
Na sajmu će 21. i 22. novembra svoje pivsko umeće predstaviti 71 pivara iz 11 svetskih zemalja. Austriju će predstavljati pivare iz svih njenih pokrajina

BEČ - Drugi po redu Sajam zanatskog piva (Craft Bier) biće održan u 21. i 22. novembra, u desetoj bečkoj opštini, na adresi Puksbaumgase 1c (Puchsbaumgasse).

Naime radi se o pivu, koje se u malim količinama ručno proizvodi u pivarama i u sebi sadrži razne „egzotične“ sastojke, koji mu daju specifičan ukus. Na sajmu će svoje pivsko umeće predstaviti 71 pivara iz 11 svetskih zemalja. Austriju će predstavljati pivare iz svih njenih pokrajina.

Ulaz na sajam koštaće sedam evra, a posetioci će morati izdvojiti još dodatna tri evra za čašu, koju ću nositi sa sobom tokom sajma i u koju će im biti sipani uzorci piva. Naime, zbog malih količina proizvodnje ovih vrsta piva, tokom sajma pivo će se prodavati u količinama od jednog decilitra.

Sva piva plaćaće se isključivo žetonima, koji će se u paketima od 10 odnosno 20 žetona, prodavati na ulazu u sajam. Jedan žeton koštaće jedan evro i za njega će posetioci moći dobiti jedan decilitar piva. U petak, 21. novembra, sajam će za posetioce biti otvoren od 15 do 23:30 časova, dok će u subotu, 22. novembra, posetioci moći uživati u čarima piva od 13 do 23:30 časova.

Prošlogodišnji sajam „Zanatskog piva“ posetilo je preko 4.000 Bečlija, prilikom čega su mogli da uživaju u bogatoj ponudi najrazličitijih piva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track