SAMI PRAVILI PETARDE ZA NOVU GODINU: U stravičnoj eksploziji poginuli otac i sin!

Teška tragedija u Štajerskoj

SAMI PRAVILI PETARDE ZA NOVU GODINU: U stravičnoj eksploziji poginuli otac i sin!

Austrija -
Eksplozija je bukvalno rasturila građevinu u kojoj su bili, njeni delovi padali su u radijusu od više od pola kilometra, a detonacija se čula kilometrima daleko

KAŠFENŠTAJN - Jozef K. (57) i njegov 29­-godišnji sin Bernhard poginuli su sinoć oko 18.20 u eksploziji na njihovom imanju u mestu Kapfenštajn (Kapfenstein) u austrijskoj Štajerskoj. Prema prvim nalazima policije, baratali su, pored jedne plinske boce visokoeksplozivnim prahom, a komšije tvrde da su na svoju ruku pravili vatrometne rakete i petarde za Novu godinu!

Eksplozija se dogodila u poljoprivrednoj zgradi na imanju. Stariji, 33­-godišnji sin preživeo je eksploziju sa lakšim povredama. U trenutku detonacije, nalazio se u susednoj zgradi.

Eksplozija je bukvalno rasturila građevinu u kojoj su bili otac i mlađi sin. Njeni delovi su padali u radijusu od više od pola kilometra, a detonacija se čula kilometrima daleko.

Stariji sin i 55­-godišnja majka, koja je nepovređena, doživeli su psihički šok. Ostale građevine na imanju su delimično teško oštećene, kao i neke komšijske. Pritisak nastao eksplozijom je polupao prozore i skinuo deo crepa sa susednih kuća, pa čak i krovnu konstrukciju na kući jednog komšije. Više automobila je teško oštećeno.

"Lom i pepeo", kratko su izjavili vatrogasci koji su ugasili plamen nastao u eksploziji.

Traganje za ostacima tela poginulih nastaviće se tek nakon što profesionalni pirotehničari isključe opasnost eventualnih dodatnih eksplozija. Čime je ova familija baratala, moraće da odgovori preživeli sin.

Kućna izrada pirotehnike izazvala katastrofu
Kućna izrada pirotehnike izazvala katastrofu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track