(VIDEO) AUSTRIJANAC MEĐU DŽELATIMA: Džihadista Mohamed seče glave za ISIL!?
Foto: Printscreen Heute.at

ŠOKANTAN VIDEO SNIMAK

(VIDEO) AUSTRIJANAC MEĐU DŽELATIMA: Džihadista Mohamed seče glave za ISIL!?

Austrija -
Na snimku pogubljenja najmanje 15 sirijskih vojnika vidi se i odbegli austrijski džihadista Mohamed Mahmud ili Abu Usama al-Gharib kako sebe trenutno naziva

BEČ - Na video snimku kojeg je pre dva dana objavila teroristička islamska organizacija Islamska država u Iraku i Levantu (ISIL) i tokom kojeg se može videti pogubljenje američkog humanitarnog radnika Pitera Kasiga (26), kao i odrubljivanje glava najmanje 15 muškaraca, za koje se tvrdi da su pripadnici sirijske vojske, jedan od krvnika je austrijski džihadista Mohamed Mahmud (Mohamed Mahmoud) ili Abu Usama al-Gharib, kako sebe trenutno naziva, objavio je danas dnevni list Hojte.

Mahmud, koji je poreklom iz Egipta, u žižu austrijske javnosti je dospeo kada je pred kamerama pocepao svoj austrijski pasoš. On je još 2008. godine osuđen na četiri godine zatvora zbog pretnji Austriji i Nemačkoj, te naručivanja ubistva jednog nemačkog desničarskog političara.

Takođe, Mahmud je proveo godinu dana u turskom pritvoru zbog falsifikovanja putne isprave i ilegalnog zadržavanja u zemlji. Tokom Mahmudovog boravka u turskom zatvoru austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje Mahmuda sumnjiči za terorizam, je Turskoj poslalo zvaničan zahtev za njegovo izručenje.

Pozira pored obezglavljenog tela... Mohamed Mahmud
Pozira pored obezglavljenog tela... Mohamed Mahmud

Međutim u aprilu ove godine Turska je, zbog nedostatka jednog dokumenta, odbila da zločinca preda austrijskim vlastima.Nakon puštanja na slobodu 19. avgusta ove godine, službenici su Mahmuda odveli u hotel i naredili mu da se ubuduće redovno javlja turskoj policiji. Međutim, Mahmud je tada nestao bez traga.

U međuvremenu se saznalo da se Mahmud pridružio džihadistima ISIL-a. Naime, početkom novembra na internetu se pojavila fotografija na kojoj Mahmud pozira pored obezglavljenih tela. Fotografija je najverovatnije nastala u sirijskom gradu Raki.

http://www.youtube.com/watch?v=_rKu2A3Cptw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track