BEČ HOĆE DA ZNA: Građani prestonice mogu da saznaju odgovore na sva pitanja!
Foto: Kurir Austrija

Komunikacija putem interneta

BEČ HOĆE DA ZNA: Građani prestonice mogu da saznaju odgovore na sva pitanja!

Austrija -
Grad Beč će odgovarati na pitanja iz različitih oblasti, koja interesuju sve njegove građane, a oni mogu da ostave svoje komentare iučestvuju u nagradnoj igri

BEČ - Na interaktivnoj dijaloškoj platformi wienwillswissen.at (Beč hoće da zna), grad Beč odgovara na važna pitanja iz različitih oblasti, koja sigurno interesuju sve njegove građane.

Bečlije imaju mogućnost da ispod pitanja i odgovora ostave svoj komentar, učestvuju u nagradnoj igri i napišu koji deo Beča najviše vole. Svi zainteresovani građani mogu se registrovati na sajtu, a zatim postavljati pitanja ili komentarisati odgovore na različite teme. Pitanja su tematski složena u različite kategorije (kultura, stanovanje, saobraćaj, integracija, finansije, zdravlje, obrazovanje i sl.), što olakšava snalaženje ukoliko imate određenii problem ili nedoumicu.

Korisnici su već postavili veliki broj pitanja na koji je grad odgovorio, a Kurir prenosi neka od njih: Imam li pravo na opštinski stan i koliko on košta? Da li postoji neki deo Beča u kome je crtanje grafita dozvoljeno? Sme li moje dete samo da ide u muzej? Mogu li da računam na neku vrstu pomoći kada nakon duže pauze ponovo počnem da radim? Zašto me, kada pozovem Hitnu pomoć, ne prevezu uvek u najbližu bolnicu?

Korisnici mogu da komentarištu postavljena pitanja ili date odgovore, kako bi sa zajednicom podelili svoja iskustva. Osim toga, nova platforma ima i virtuelni „zid“ na kome korisnici, slično kao na Tviteru, mogu da napišu šta im se dopada u Beču i za šta kuca njihovo srce.

Osim toga, organizovana je i nagradna igra, a posetioci ove stranice mogu da pročitaju i tople ljudske priče svojih komšija i saznaju zašto oni vole Beč.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track