DIGLI POLICIJU NA NOGE: Dojavili da je bomba u koferu!
Foto: Wikipedia

Neslana šala tinejdžera

DIGLI POLICIJU NA NOGE: Dojavili da je bomba u koferu!

Austrija -
Duže od jednog sata specijalci su pretraživali terminale aerodroma u Salcburgu, da bi se ispostavilo da se radi o lažnoj dojavi jednog dečaka (13)

SALCBURG - Juče ujutru, u 9.45 sati, centrala aerodroma u Salcburgu primila je poziv muškarca koji je obavestio da se u jednom od kofera na letu za Tursku nalazi bomba.

Nakon pretećeg saopštenja, muškarac je odmah prekinuo vezu. Aerodromsko osoblje i policija su odmah započeli sa sprovođenjem sigurnosnih mera. U potragu za bombom odmah su krenule specijalne policijske jedinice za razminiravanje, psi tragači, službenici carinske kontrole, kao i sve raspoložive policijske snage.

Duže od jednog sata detaljno su pretraživani svi terminali, a pogotovo oni turskog avio-transporta. Istovremeno, policijske snage su odmah započela i sa lociranjem lokacije sa koje je preteća poruka i stigla. Nakon 85 minuta potrage ustanovljeno je da je poziv uputio jedan trinaestogodišnji učenik iz pokrajine Burgenland. Naime, ispostavilo se da je učenik zajedno sa svoja tri prijatelja poslao preteću poruku kako bi se malo „našalili“.

„Dečak je policiji odmah priznao da je, zajedno sa svoja tri druga, tokom malog školskog odmora, u Gugl ukucao ’aerodrom u Salcburgu’, a onda su došli na ideju da jave kako je postavljena bomba“, izjavila je Eva Vencl (Eva Wenzl), portparolka policije.

Kako je dečak maloletan ne može biti krivično gonjen, niti će protiv njega biti podneta prijava ni prijavu, saopšteno je iz Državnog tužilaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track