(VIDEO) RAZNELI SE PETARDAMA: Otac i sin poginuli praveći rakete bez dozvole!
Foto: Printscreen Osterreich

biznis ih koštao života

(VIDEO) RAZNELI SE PETARDAMA: Otac i sin poginuli praveći rakete bez dozvole!

Austrija -
Bernhard F. (29) je na svom Fejsbuk profilu objavio nekoliko video-snimaka na kojima sa ocem (57) isprobava svoje eksplozivne naprave i vatromete

KAPFENŠTAJN - Bernhard F. (29) i njegov otac Jozef F. (57), koji su živote izgubili u ponedeljak uveče praveći petarde, nisu imali dozvolu za njihovu izradu i rukovanje eksplozivnim napravama, međutim oni su se ovim poslom bavili godinama.

Bernhard F. je čak na svom Fejsbuk profilu objavio nekoliko video-snimaka na kojima sa ocem isprobava svoje eksplozivne naprave i vatromete. Na jednom od snimaka, koji vam Kurir prenosi, otac i sin su demonstrirali petardu velike razorne moći. Oni su naime sa naizgled malom i bezazlenom petardom u paramparčad razneli ogroman panj.Bernhard je u Kašfenštajnu bio poznat kao piroman.

„Ljudi su mi stalno govorili da u našem mestu neko svojeručno proizvodi petarde i slične eksplozivne naprave“, izjavio je vlasnik licencirane prodavnice vatrometa, Anton Pruč.

Uništeno imanje... Ostale samo ruševine
Uništeno imanje... Ostale samo ruševine

Uprkos svojoj fascinaciji petardama i vatrometima, ni otac ni sin nisu imali dozvolu da proizvode pirotehniku, pa još uvek nije jasno kako suoni uspeli da nabave toliku količina opasnih materija i hemikalija neophodnih za proizvodnju eksploziva.

„Mora da su poznavali nekoga iz pirotehničke branše i to nabavljali ilegalno“, siguran je Pruč.

Uzrok eksplozije još uvek nije poznat. Bernhard F. je za sobom ostavio sina Mihaela (6), koji je u istom danu izgubio i oca i dedu. U eksploziji je pričinjena i ogromna šteta na imanju, a od zgrade u kojoj su stradali otac i sin ostala samo ruševina.

http://www.youtube.com/watch?v=5xTLfhGsToM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja