STVARNO NAJBOLJI: Klinci Jedinstva i Mokranjca pobednici!

Dečje manifestacije u dijaspori

STVARNO NAJBOLJI: Klinci Jedinstva i Mokranjca pobednici!

Austrija -
Mališani Jedinstva iz Beča pobedili su na 38. Dečjem kvizu, dok su mladi igrači KUD "Stevan Mokranjac" osvojili titulu prvaka Austrije na 12. Reviji kulture srpske dece

BEČ - Mališani Jedinstva iz Beča, najstarijeg našeg kluba u Austriji pobedili su na 38. Dečjem kvizu, dok su mladi igrači KUD "Stevan Mokranjac", takođe iz Beča, osvojili titulu prvaka Austrije na 12. Reviji kulture srpske dece održanoj u subotu uveče u glavnom gradu Austrije.Otvarajući manifestaciju, predsednik Saveza Srba Zoran Aleksić istakao je da ovakva takmičenja predstavljaju dokaz da srpske organizacije u Austriji uspešno rade na očuvanju našeg jezika i kulture u ovoj zemlji. On je kazao da klubovi daju sve od sebe da naša deca ne zaborave korene, što je veoma bitno za njihovu budućnost.

Pobednici kviza... Mališani Jedinstva sa Zoranom Aleksićem (Foto: Neša Mladenović)
Pobednici kviza... Mališani Jedinstva sa Zoranom Aleksićem (Foto: Neša Mladenović)

Borislav Kapetanović, predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču, izrazio je žaljenje što pet pokrajina nije učestvovalo u ovogodišnjem nadmetanju.Konzul Srbije u Beču Itana Pavićević rekla je da Srbija podržava napore klubova u dijaspori u očivanju identiteta i kulture, a poslanica Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) u bečkoj skupštini Šafak Akčaj ukazala je na značaj saradnje i integracije.

Najbolji imitatori... (Foto: Neša Mladenović)
Najbolji imitatori... (Foto: Neša Mladenović)

Voditelji Kviza bile su Mileva Vrečić i Jasna Sandić, a specijalni gost Revije kulture bio je AKUD Srbija iz Beča, čiji su mališani, van konkurencije, prikazali svoje umeće.(Vesti online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track