NESREĆA U ALPIMA: Otac i ćerka poginuli planinareći!

Crni vikend u Tirolu

NESREĆA U ALPIMA: Otac i ćerka poginuli planinareći!

Austrija -
Posle višečasovne potrage gorska služba pronašla je tela Bernharda Fonmeca (57), zamenika gradonačelnika Šarnica i njegove ćerke (27)

ŠARNIC - Bernhard Fonmec (Bernhard Vonmetz, 57), zamenik gradonačelnika Šarnica (Scharnitz, pokrajina Tirol) i njegova ćerka (27) poginuli su juče tokom planinarenja. Prema pisanju austrijskog Javnog radio-televizijskog servisa (ORF), Fonmec i njegova ćerka uputili su se tokom jučerašnjeg dana prema vrhu Arnšpice (Ahrnspitze), koji pripada istoimenom planinskom vencu.

Kako se nisu vratili kući sa planinarenja do 16 sati kako su planirali, Fonmecova supruga je obavestila nadležne službe. U potragu za njima odmah su krenula dva helikoptera, 30 članova gorske službe spašavanja, kao i pripadnici planinske policije i vatrogasci.

Jučerašnja potraga trajala je do jedan sat posle ponoći, ali je zbog loših vremenskih uslova, morala da bude prekinuta. Specijalni tim Ministarstva unutrašnjih poslova uspeo je tokom noći sa nedelje na ponedeljak da locira signal Fonmecovog mobilnog telefona.

Na to mesto rano jutros je upućena spasilačka služba. Oko osam sati na 1.150 metara nadmorske visine, spasioci su pronašli beživotno telo zamenika gradonačelnika Šarnica. Dva sata kasnije članovi spasilačkog tima, na strmom i neprohodnom delu planine, pronašli su i leš Fonmecove dvadesetsedmogodišnje ćerke. Uzroci nesreće još uvek nisu poznati.

Tokom jučerašnjeg u Tirolu su se desila još dva smrtna slučaja tokom planinarenja u kojima su dva muškarca smrtno nastradala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track