ZASTRAŠUJUĆE: Pronašli osam pitona na gradilištu u Beču!
Foto: Printscreen Osterreich

SUROVA SMRT

ZASTRAŠUJUĆE: Pronašli osam pitona na gradilištu u Beču!

Austrija -
Policija otkrila kutije sa zmijama koje je nepoznati vlasnik ostavio da se smrzavaju na temperaturi koja je danima bila oko nule
1 / 4 Foto: Printscreen Osterreich

BEČ - Na jednom gradilištu u 11. bečkoj opštini Zimering (Simmering) policija je u utorak pronašla osam promrzlih kraljevskih pitona, starih svega nekoliko meseci. U trenutku kada su pronađeni pitoni su bili zatvoreni u prljavim plastičnim kutijama punim buđi. Iako su policajci odmah obavestili društvo za zaštitu životinja za mlade pitone više nije bilo pomoći.

Prema saopštenju Društva za zaštitu životinja, temperatura vazduha u kojoj žive pitoni kreće se između 25 i 30 stepeni celzijusa, a na dan kada su otkriveni temperatura u Beču kretala se oko nula stepeni Celzijusa. Iako su se veterinari nadali da su se životinje zbog niskih temperatura samo ukočile, i da se zbog toga ne pomeraju, naknadnom proverom je utvrđeno da je svih osam zmija zapravo uginulo.

Madlen Petrović (Madeleine Petrovic), predsednica bečkog Udruženja za zaštitu životinja, zahteva da se pooštre zakoni i zabrani držanje egzotične životinje.

„Neophodno je da se hitno pooštre zakoni koji se odnose na držanje zmija i paukova, pa čak i da se zabrani posedovanje ovih životinja kao kućnih ljubimaca. Takođe, svirepe slučajeve, kao što je ovaj bi trebalo oštro kažnjavati“, naglasila je Petrović.

Policija traga za nesavesnim vlasnikom. Da podsetimo Bečka vlada u oktobru je izglasala dopunu zakona o držanju životinja, prema kojoj se od 1. januara 2015. godine zabranjuje kupovina opasnih životinja poput tarantula ili zmija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track