SNEG U AUSTRIJI: Konačno će proraditi ski-centri!

Meteorolozi najavljuju zahlađenje

SNEG U AUSTRIJI: Konačno će proraditi ski-centri!

Austrija -
Snežne padavine očekuju se u zapadnom delu Austrije, Insbruku i Bregencu, a postoji mogućnost da beli pokrivač prekrije i Salcburg

BEČ - Prema meteorološkim prognozama već danas bi austrijska skijališta mogla da se zabele. Meteorolozi najavljuju obilne snežne padavine. Međutim ostaje pitanje da li će se sneg i zadržati, jer se već sledećeg vikenda očekuje blago otopljenje.

„Na brdima srednje nadmorske visine očekujemo 15 centimetara snega, dok bi u zapadnom delu Austrije sneg mogao padati i u dolinama“, saopšteno je iz Centralnog meteorološkog zavoda u Beču (ZAMG).

Sneg se očekuje i u Insbruku (Tirol) i Bregencu (Forarlberg), a prema navodima meteorologa, postoji mogućnost da beli pokrivač prekrije i Salcburg. Najavljene snežne padavine sigurno će obradovati decu i sve ljubitelje skijanja i naravno turističke radnike u ski centrima regiona u kojima je dosadašnja zimska sezona bila katastrofalna. Naime, zbog nedostatka snega mnoge skijaške staze još uvek nisu otvorene, a iz istog razloga je i veliki broj turista otkazao svoje rezervacije.

Snežne padavine mogle bi konačno dovesti do otvaranja ski-liftova u skijalištima Šladming (Schladming, pokrajina Štajerska) ili Nasfeld (Nassfeld, pokrajina Koruška). U poznatom skijalištu Kicbil (Kitzbühel), u kom trenutno rade tri ski-lifta, sada se očekuje dodatnih 10 centimetara snega. Kako javljaju iz Centralnog meteorološkog zavoda, doći će i do velikog pada tepuratura vazduha tokom noći, što bi omogućilo vremenske uslove optimalne za upotrebu topova sa veštačkim snegom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja