INCIDENT U ŠKOLI: Nastavnica tužila đaka jer ju je sapleo, traži 1.700 evra!
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Neverovatno

INCIDENT U ŠKOLI: Nastavnica tužila đaka jer ju je sapleo, traži 1.700 evra!

Austrija -
Kada je nastavnica, šetajući učionicom zadubljena u crteže, došla do njegove klupe, dečak je čak pokušao da skloni noge, ali je bilo prekasno

LIENC - Nastavnica iz tirolskog Lienca saplela se, za vreme nastave likovnog, o nogu jednog 14-godišnjeg učenika i pala. Ona je od dečaka najpre tražila odštetu od 1.700 evra, a sada i ga i tužila.

Erna K. (ime promenjeno, 60) je prilikom pada zadobila masnice i mesec bila na bolovanju. Ona je sigurna da joj je Manuel R. (ime promenjeno, 14) u toku nastave namerno podmetnuo nogu, pa je od dečakovog osiguranja tražila odštetu u visini od 1.700 evra. Osiguravajuća kuća je, ipak, odlučila da veruje dečaku, čiju verziju priče podržava čak pet svedoka, i učiteljici ne isplati traženu sumu.

Svedoci su objasnili da je Manuel tokom čitave nastave sedeo sa ispruženim nogama. Kada je nastavnica, šetajući učionicom zadubljena u crteže, došla do njegove klupe, dečak je čak pokušao da skloni noge, ali je bilo prekasno. Budući da nije poverovala da se radi u slučajnosti, Erna K. je novac najpre zatražila naknadu od dečakovog osiguranja, ali budući da joj on nije isplaćen, otišla je korak dalje.

Ona je, naime, protiv učenika podnela tužbu, a proces će početi u februaru.

"Moj klijent je oduvek bio primern učenik, odličnog vladanja. On smatra da ove optužbe nemaju veze sa onim što se dogodilo i da je nepravedno optužen“, izjavio je dečakov pravni zastupnik Gerhard Sajrer.

Interesantno je da bi nastavnica, u slučaju da izgubi parnicu, osim što ne bi dobila traženu odštetu, morala da plati i troškove suđenja, koji će, po svemu sudeći, iznositi nekoliko hiljada evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja