KUPOHOLIČARI: Bečlije će ovog vikend potrošiti 60 miliona evra na božićne poklone!
Foto: Kurir

Opsadno stanje u prodavnicama

KUPOHOLIČARI: Bečlije će ovog vikend potrošiti 60 miliona evra na božićne poklone!

Austrija -
Tokom prošle subote i ponedeljka koji je bio neradan dan za sve, osim za prodavce, više od dva miliona Austrijanaca posetilo je prodavnice i u njima bukvalno ispraznilo police

BEČ - Oko pola miliona Bečlija tokom petka i subote krenulo je u kupovinu božićnih poklona, pokazuju rezultati ispitivanja Privredne komore Beča (WKW). Prema prognozama, trgovine širom Beča mogle bi u ova dva dana da ostvare promet od čak 60 miliona evra.

Do sada je tek 32 odsto Bečlija kupilo poklone za svoje najbliže, a lepo vreme sigurno će izmamiti veliki broj ljudi da i ovog vikenda pođe u kupovinu. Prema procenama, u petak je 230.000 građana austrijske prestonice šopingovalo, a očekuje se da danas u potragu za poklonima krene oko 270.000 Bečlija.

Tokom prošle subote i ponedeljka koji je bio neradan dan za sve, osim za prodavce, više od dva miliona Austrijanaca posetilo je prodavnice i u njima bukvalno ispraznilo police. U bečkoj trgovinskoj ulici Mariahilfer štrase, i u prvoj bečkoj opštini, vladalo je pravo opsadno stanje. Kase u svim prodavnicama i sva parkirališta za automobile bila su blokirana kupcima tokom celog dana.

slatkiši na listi omiljenih poklona... jedan od bečkih božićnih vašara
slatkiši na listi omiljenih poklona... jedan od bečkih božićnih vašara

Ispred tržnog centra Šoping siti sid (Shopping City Süd), koji se nalazi u okolini Beča, kupci su u ponedeljak počeli da pristižu sat vremena pre otvaranja tržnog centra. za vikend je više od 200.000 ljudi, posetilo je ovaj šoping centa, što je svojevrsni rekord.

Omiljeni pokoni

I ove godine elektični uređaji, poput mobilnih telefona, digitalnih fotoaparata i tableta, nalaze se na samom vrhu božićnih želja. Takođe, razni kuhinjski aparati su veoma omiljeni među kupcima, kao i parfemi i kozmetika, i to sve više upravo oni namenjeni muškarcima. Kada su pokloni za najmlađe u pitanju, kupci se najčešće odlučuju za društvene igre, lego kockice i automobile. Međutim, veliki broj dece će ove godine pod božićnim drvetom čekati i konzole, odnosno video igrice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track