LEKAR PREVARANT: Pacijentkinji uzeo stan, pare i pokrao sve što vredi!
Foto: Shutterstock

BRUKA PROFESIJE

LEKAR PREVARANT: Pacijentkinji uzeo stan, pare i pokrao sve što vredi!

Austrija -
Lekar je bogatoj udovici obećao doživotnu medicinsku negu, međutim i posle potpisivanja ugovora, ona je njegove posete morala da plaća. U međuvremenu iz njenog stana nestale su sve vredne stvari, skupoceni nakit, satovi i srebrni escajg

VELS - Zbog sumnje da je izvršio tešku prevaru, Državno tužilaštvo u Velsu (Wels, pokrajina Gornja Austrija) pokrenulo je krivičnu istragu protiv jednog lekara iz Zalckamerguta (Salzkammergut), piše austrijski Kurir.

Ove navode potvrdio je i portparol Državnog tužilaštva Kristian Hubmer (Christian Hubmer). Ceo slučaj u javnost je izneo Enriko M. (Enrico M.), sin bogate udovice (89), koju ovaj lekar već godinama leči.

„Majka me je pozvala 11. oktobra i rekla mi "Molim te pomozi mi, sve su mi pokrali, a sada se svađaju oko para“, izjavio je Enriko za austrijski Kurir.

On je novinarima ispričao da mu je majka rekla da se njen dugogodišnji lekar i njena negovateljica Kristine L. (Christine L.) svakodnevno žestoko svađaju u njenoj kući.

„Odmah sam otišao tamo doživeo šok!“ dodaje Enriko.

Lekar zamenio bravu na garaži... Enriko M. sin prevarene starice
Lekar zamenio bravu na garaži... Enriko M. sin prevarene starice

On je tada saznao da je lekar nagovorio njegovu majku na prevaru da potpiše ugovor po kome nakon njene smrti stan neće pripasti njemu već doktoru.

„Rekla mi je kako joj je svakodnevno govorio kako ću je ja smestiti u starački dom“, kaže udovičin sin.

Ugovor o nasleđivanju stana između lekara i udovice sačinjen je tako da sadaa ne može da se poništiti. Lekar je starici u zamenu za stan obećao doživotnu medicinsku negu, međutim, ona je i posle toga njegove posete morala da plaća. U međuvremenu iz njenog stana nestale su sve vredne stvari, skupoceni nakit, satovi i srebrni escajg.

„Iako troškove njegovih usluga u potpunosti snosi zdravstveno osiguranje, lekar je za svaku svoju posetu od nje uzimao između 35 i 100 evra“, objašnjava Enriko M.

Dodaje da je lekar njegovu majku svakodnevno posećivao po tri puta dnevno i svaku svoju posetu naplaćivao! Udovica je mesečno primala 5.500 evra, ali joj od tog novca ništa nije ostajalo jer joj je sve pokupio doktora za "lečenje".

„Lekar je organizovao da majka jednog njegovog pomoćnika svakodnevno donosi supu mojoj majci. Za tih 15 minuta, koliko je ta žena provodila kod nje, lekar je mojoj majci naplaćivao 1.400 evra“, kaže uznemireni Enriko M.

Udovičin sin je zatekao promenjenu bravu na podrumu i garaži, te da je u međuvremenu u njima ostavljao i čuvao svoje privatne stvari.

„ Odmah sam 15. oktobra otpustio sa dužnosti kućnog doktora, međutim, on je već sutradan podneo zahtev o starateljstvu nad mojom majkom, tvrdeći da je ona zapuštena, nepokretna i teško dementna“, kaže Enriko.

Međutim, pregledima je utvrđeno da starica pati samo od blagog oblika demencije.

„U ovom slučaju nešto opasno smrdi“, izjavila je Kristina Gasvajn-Špisberger (Christina Gesswein-Spiessberger), advokatica osamdesetdevetogodišnje udovice, dok je doktorov advokat je odbio da da bilo kakav komentar povodom ovog slučaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja