U RED STAO PRE ZORE: Končitin fan prvi kupio kartu za Evroviziju!
Foto: APA/ROLAND SCHLAGER

U Beču počela pordaja ulaznica

U RED STAO PRE ZORE: Končitin fan prvi kupio kartu za Evroviziju!

Austrija -
Direktor "Štathale" Volfgang Fišer ukazao je da je navala na blagajne ove bečke dvorane veća nego za poslednji koncert Robija Vilijemsa

BEČ - Redovi ispred bečke dvorane Štathale u kojoj je počela prodaja karata za Evroviziju, formirali su se satima pre otvaranja šaltera u devet sati. Oko 400 fanova, od kojih su mnogi stigli i iz drugih delova Austrije, želelo je da među prvima kupi ulaznice. Osoblje hale je u međuvremenu delilo slatkiše svima koji su čekali u redu.

Prvi kojme je to uspelo bio je Dominik Berghofer, on je uvijen u zastavu LGBT-pokreta, čekao od četiri sata ujutro na otvaranje blagajni.

"Uvek sam govorio ako Končita Vurst pobedi, biću prvi koji će kupiti ulaznicu za sledeće takmičenje", rekao je Berghofer novinarima.

Međutim njegovo uzbuđenje je ubrzo zamenilo razočarenje kada je saznao, da se tog dana ne mogu kupiti sve karte, već samo prvih 25.000 od ukupno 100.000. Mladić je želeo ulaznice za finale koje koštaju oko 290 evra. Na kraju se, kao i mnogi drugi, ipak odlučio da kupi karte koje su skuplje za 100 evra.

Direktor "Štathale" Volfgang Fišer ukazao je da je navala na blagajne ove dvorane bila veća nego za poslednji koncert Robija Vilijemsa. Ukupno je odštampano 100.000 ulaznica za devet manifestacija. Kako bi sprečili prodaju karata na crnom tržištu, kupcima je danas izdata samo potvrda o prodaji a prave ulaznice tek nešto pre održavanja manifestacije putem pošte.

Čekali  satima... Redovi ispred bečke gradske dvorane
Čekali satima... Redovi ispred bečke gradske dvorane

Cene karata od 14 do 399 evra

Ulaznice će se prodavati po ceni između 14 i 399 evra. Konkretno je moguće kupiti karte osim za tri glavne manifestacije (dva semifinala 19. i 21.maja, kao i finala 23.maja) i za generalne probe, kao i porodične popodnevne manifestacije. Ulaznice su podeljene u šest različitih kategorija - od mesta za stajanje do mesta za sedenje kategorija A do D, pa sve do zlatne kategorije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track