BOŽIĆNI STAMPEDO U AUSTRIJI: Kupci će danas očerupati prodavnice!
Foto: Vladimir Kozomara

Poslednje pripreme za praznik

BOŽIĆNI STAMPEDO U AUSTRIJI: Kupci će danas očerupati prodavnice!

Austrija -
Austrijanci ove godine nisu štedeli, već su uglavnom kupovali skuplje poklone poput nakita, elektronskih uređaja i markirane garderobe
1 / 5 Foto: Vladimir Kozomara

BEČ - Prema procenama Privredne komore Austrije čak dva miliona stanovnika alpske republike posetilo je tržne centre i najpoznatije trgovinske ulice u subotu, koja je bila poslednja od četiri subote pred Božić, doba kada Austrijanci tradicionalno odlaze u potragu za poklonima.

Prepune prodavnice, nepregledni redovi na blagajnama, saobraćajne gužve i puna parkirališta nisu sprečili Austrijance da krenu u kupovinu darova za svoje najmilije. Prema rečima Betine Lorenčič (Bettina Lorentschitsch), šefice odeljenja za trgovinu Privredne komore Austrije, Austrijanci ove godine nisu štedeli , već su uglavnom kupovali skuplje poklone poput nakita, elektronskih uređaja i markirane garderobe.

Mnogi koji još nisu obavili božićnu kupovinu iskoristilili su i jučerašnji dan za šoping, a ima i dosta građana koji će to uraditi u "pet do dvanaest" tačnije za danas. Prema rečima Riharda Lugnera, bečkog multi milionera i vlasnika tržnog centra Lugner siti, upravo će današnji dan doneti trgovcima najveći promet.

Napomenimo i to da iako će supermarketi raditi i sutra do 12 časova, većina Austrijanaca će još danas krenuti u kupovinu životnih namirnica, te se iz tog razloga danas očekuju ogromne gužve i u prodavnicama sa prehrambenom robom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track