LANČANI SUDAR NA AUTO-PUTU: Policija došla da pomogne, pa i njihov auto uništen u karambolu!
Foto: Vatrogasci

Sneg u Austriji

LANČANI SUDAR NA AUTO-PUTU: Policija došla da pomogne, pa i njihov auto uništen u karambolu!

Austrija -
Nesreća se dogodila kada je jedan automobil udario u zaštitnu ogradu puta. Na njega su naletela još tri vozila jer vozači nisu stigli da zakoče na vreme

BEČ - Sneg i led ne prestaju da uzrokuju nezgode na austrijskim putevima. Nekoliko osoba je povređeno u nesrećama koje su se dogodile juče poslepodne na Zapadnom autoputu (Westautobahn, A1) od Beča prema Linzu i Salcburgu.

Najpre je na donjeaustrijskom delu ovog puta, između Amštetena i Ibsa došlo do lančanog sudara sedam vozila, zbog čega je A1 je bio potpuno zatvoren na sat vremena.

Nesreća se dogodila kada je jedan automobil udario u zaštitnu ogradu puta. Na njega su naletela još tri vozila jer vozači nisu stigli da zakoče na vreme. U nezgodi je teško oštećen je i jedan policijski automobil, čija patrola je došla da osigura mesto nezgode. U njega se zakucalo putničko vozilo čiji je vozač izgubio kontrolu zbog proklizavanja.

Foto: Vatrogasna služba
Foto: Vatrogasna služba

Na salcburškom delu A1 sneg, koji je juče padao, otežao je vožnju kamiona. Između Salcburg-Klesheima i mesta Talgau automobili su se jedva probijali pored zastalih i preprečenih kamiona. Za 22 kilometara ove deonice trebalo im je puna dva sata, a posledji kamion uklonjen je tek oko 18 časova.

Jutros je u celoj Austriji jak mraz, sa temperaturama od -4ºC u Beču do -16ºC u Klagenfurtu.

Britanac prekinuo dovod struje

Devetnaestogodišnji Britanac izazvao je nezgodu zbog koje je deo gradića Cel am Ze u pokrajini Salzburg ostao bez struje. Mladić je oko 14:30, vozeći automobil sa letnjim gumama izleteo sa puta i udario u električnu razvodnu kutiju. U okolnim kućama je nestala struja, ali Britanac nije povređen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja