ŽIVELI I SREĆNO: Noćas će se popiti 2 miliona flaša penušavog vina!

Zdravica u ponoć

ŽIVELI I SREĆNO: Noćas će se popiti 2 miliona flaša penušavog vina!

Austrija -
Ovo vino ima sposobnost da brže od ostalih pića prodre u krv pa ga zato i zovu "pićem sreće." Potrebno je samo nekoliko trenutaka da osetite kako deluje na vaše raspoloženje

BEČ - U Austriji će se noćas otvoriti i popiti dva miliona flaša sekta, poznatog penušavog vina! Sekt je najpopularnije domaće penušavo vino u Nemačkoj, odličnog je kvaliteta, pa je ga je u poslednje vreme teško razlikovati od "pravog" šampanjca.

Pošto je, zbog povrećanog poreza, sekt ove godine u Austriji poskupeo, jedan broj Austrijanaca zameniće ga jeftinijm prošekom. Prošek uz to ima i niži procenat alkohola, pa je zato omiljen među ljudima koji žele da uživaju u vinu, a da se opiju.

Bilo kako bilo, većina će u najluđoj noći velikodušno iskeširati za flašu omiljenog penušavog vina. A ono će im višestruko uzvratiti, jer ima sposobnost da brže od ostalih pića prodre u krv, zato ga i zovu "pićem sreće." Potrebno je samo nekoliko trenutaka da osetite kako deluje na vaše raspoloženje.

Ako preterate sa alkoholom, a mi vam to nikako ne preporučujemo, kažu da je jedna od najboljih stvari za mamurluk upravo penušavo vino!

Podsetimo, skoro svaki drugi Bečlija (46 odsto) večeras slavi Novu godinu sa porodicom, jedna trećina (33 odsto) posećuje prijatelje, na privatnoj zabavi, a svaki šesti (17 odsto) ide na proslavu u centru Beča ili na neku drugu od javnih zabava u gradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track