SKANDAL U BEČU: Muslimanskim đacima zabranili posetu Štefansdomu!
Foto: Wikipedia

Pokrenuta istraga

SKANDAL U BEČU: Muslimanskim đacima zabranili posetu Štefansdomu!

Austrija -
Zamenik direktora misli da smo mi vandali i da bismo oštetili crkvu, i krstove u njoj, kaže Cevat T., jedan od učenika Škole za đake u privredi, inače turskog porekla

BEČ - Zamenik direktor jedne bečke škole, svojim učenicima muslimanske veroispovesti zabranio je da posete najveću i najpoznatiju bečku katedralu Štefansdom (Stephansdoms). Kao glavni razlog naveo je da bi oni tamo mogli da „pokidaju krstove“, piše danas austrijski Kurir.

„On misli da smo mi vandali i da bismo oštetili crkvu, i krstove u njoj. To je sve učenike u razredu veoma povredilo i razočaralo“, kaže Cevat T., jedan od učenika ovog odelenja, inače turskog porekla.

Svi učenici, bez obzira na versku pripadnost, uputili zajedničko pismo nadležnom školskom inspektoru. Iz kancelarije Suzane Brandštajdl (Susanne Brandsteidl), predsednice gradskog školskog odbora, saopšteno je da će ispitati čitavu stvar. U slučaju da se istraga bečkog školskog odbora pokaže da se đačke tvrdnje tačne, protiv zamenika direktora bi mogle biti pokrenute disciplinske mere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track