HOROR U BEČU: Ubio podstanara sekirom i tri meseca živeo pored leša!
Foto: REUTERS

Komšije šokirane

HOROR U BEČU: Ubio podstanara sekirom i tri meseca živeo pored leša!

Austrija -
Telo je već bilo u fazi truljenja, a pretpostavlja se da se leš sve vreme nalazio na istom mestu. Sekira je i dalje bila zabijena u telo mrtvog muškarca

BEČ - Policija je uhapsila 52-godišnjeg Nemca koji živi u Beču zbog sumnje da je sekirom ubio svog 50-godišnjeg podstanara poreklom iz Poljske. Ubica je u bečkom delu Majlding (Meidling) tri meseca živeo pored leša u stanu!

Policija je u ponedeljak uveče provalila u stan osumnjičenog i tamo u dnevnom boravku koji je, kao i ostali delovi stana bio zatrpan smećem, pronašla leš muškarca pokrivenog ćebetom. Telo je već bilo u fazi truljenja, a pretpostavlja se da se leš sve vreme nalazio na istom mestu. Sekira je i dalje bila zabijena u telo mrtvog muškarca.

Žrtva, 50-godišnji sezonski radnik iz Poljske, došao je u Beč da zaradi koji evro. Njegov identitet je još uvek nepoznat. Ubica je pri hapšenju priznao ubistvo, ali nije otkrio motiv stravičnog čina. Državno tužilaštvo zahteva obdukciju tela.

Vlasnik stana je bio takozvani "mesi“, osoba koja skuplja smeće u stanu. Komšije su se stalno žalile na smrad, ali niko nije mogao da veruje da im je mesecima u komšiluku ležalo mrtav čovek.

Policija je za ovaj zločin saznala kada se ubica nedavno preselio kod poznanika kome je priznao ubistvo. Poznanik je sve ispričao komšiji koje je slučaj prijavio policiji.

(Svjetlana Vulin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track