UJEDINJENI U BANDU FAMILIJA: Deca srpskih i hrvatskih migranata tuku po Austriji koga stignu!
Foto: Arhiva LPD Salcburg

Našli se preko fejsbuka

UJEDINJENI U BANDU FAMILIJA: Deca srpskih i hrvatskih migranata tuku po Austriji koga stignu!

Austrija -
Uhapšeni članovi bande, stari su između 18 i 20 godina, a osim Austrijanaca ima onih koji su poreklom iz Turske, Hrvatske, sa Kosova, ali i nekoliko članova koji su srpskog porekla

SALCBURG - Salcburška policija privela je deset članova bande „Familia“ koja je mesecima terorisala i teško povredila više od tridesetoro dece. Članovi bande, stari su između 18 i 20 godina, a osim Austrijanaca ima onih koji su poreklom iz Turske, Hrvatske, sa Kosova, ali i nekoliko članova koji su srpskog porekla.

U akciju hapšenja u kojoj je učestovalo čak 16 ekipa sa ukupno 120 policajaca, prilikom pretresa stanova i Automobila zaplenjen je čitav arsenal oružja, od gasnih pištolja, revolvera, noževa, boksera, suzavca i palica. Članovi bande odgovaraće za 36 prekršaja među kojima su nanošenje teških telesnih povreda, nasilje, pretnje...

Brutalnost grupe šokirala je austrijsku javnost, posebno što gotovo svi banditi izgledaju kao prosečna deca i odlično govore nemački, apolicija navodi da se radi o mladićima treća generecija migrantskih porodica koje su se pre više od pola veka doselile u Austriju, i uglavnom iz dobro stojećih porodica.

Policija je saopštija da se banda formirala preko Fejsbuka, i ime „Familia“, dala po uzoru na meksički narko-kartel. Vođa grupe sebi je čak da o nadimak Eskobar. Policija za sada isključuje nihovu povezanost sa narkoticima. Žaštitni znak bande su dve ukrštene sablje.

Članovi banda napadali su i prebijala svakog ko im se zamerio na bilo koji način. Nekad su organizovali sačekuše momcima koji su se zabavljali sa devojkama za koju je neki član "Familije" bio zainteresovan. Momci su uvek napadali u grupama od po četvoro, petoro, a nekad i više dečaka, a žrtve nasilja su prvenstveno bila deca migrantskog porekla.

zaštitni znak ukrštene sablje... Foto arhiva salcburške policije

Jednu od žrtava su pretukli koristeći bokser zbog čega je dečaku pukla bubna opna. Poslednji incident dogodio se krajem decembra, kada je učenik (16) lokalne srednje škole brutalno pretučen zbog „pogrešnog komentara“.Mediji su preneli da je nekoliko tuča i brutalnih prebijanja bilo i zbog opaski na račun utakmice Srbija-Albanija, koja je prekinuta u Beogradu, nakon što je na stadion pušten dron sa zastavom velike Albanije.S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track