KAKVI SU TO LJUDI: Isekli seljacima 24 voćke i bacili ih u potok!
Foto: Printscreen Krone.at/ Markus Tschepp

Vandalizam u Austriji

KAKVI SU TO LJUDI: Isekli seljacima 24 voćke i bacili ih u potok!

Austrija -
Vandali su ručnom testerom posekli stabla kruške, jabuke, šljive i trešnje, a šteta se procenjuje na oko 3.000 do 4.000 evra

SALCBURG - Dojica poljoprivrednika iz Salcburga ostala su u šoku kada su zatekli posečene voćnjake. Nepoznata lica uništila su ukupno 24 stabla i bacili ih u obližnji potok.

Jedan od dvojice oštećenih Alfred Mukenhamer (Alfred Muckenhammer) otkrio je tek u ponedeljak posle podne da mu je voćnjak desetkovan, a svoja teškim trudom uzgajana stabla voćki pronašao je u Antherig potoku.

„Meni je posečeno 14 voćki, a komšiji 10 stabala. Sve su to stare vrste, kruške, jabuke, šljive i trešnje. Šteta iznosi oko 3.000 do 4.000 evra, ali je zapravo neprocenjiva jer se mora uračunati i sav uložen trud i rad, da bi se dobile ove stare sorte voća“, kaže vidno uznemiren Mukenhamer.

Gospodin Muckenhammer u salzburškoj opštini Anherig drži vinsku konobu, i ne može ni da objasni motive za ovaj vadalizam.

„Zaista ne mogu ni da zamislim ko je i zašto mogao da uradi ovako nešto užasno. Nisam ni sa kim u svadji. Očigledno je da nisu hteli da odnesu stabla, koja su kako se pretpostavlja počinioci posekli koristeći ručnu testeru“, kaže Mukenhamer.

On je podneo tužbu, a policija je pokrenula istragu i krenula u potragu za počiniocima.

M. Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track