SAMO PRAVE GUBITKE: Od 31. marta biće ukinuti dnevni letovi Linc - Beč!
Foto: Mondo.rs

manje putnika

SAMO PRAVE GUBITKE: Od 31. marta biće ukinuti dnevni letovi Linc - Beč!

Austrija -
Ostaju jutarnji i večernji letovi radnim danima, a AUA je u dogovoru sa austrijskim železnicama uvela kombinovanu kartu za let i voz takozvanu „Erejl“

LINC - Od 31. marta ukidaju se četiri dnevna leta od Linca do Beča.

Glavni razlog za ukidanje ove vazdušne linije su veliki finansijsi gubici od nekoliko miliona evra godišnje, a od nedavno je promen vozni red železnice, čiji vozovi voze sedam puta dnevno direktno od Linca do bečkog aerodroma Švehat (Schwechat)

Kompanija AUA još pre tri godine prodala kompaniji Velkom Er (Welcome Air) licencu za ovaj krati let. Velkom Er je međutim, danas doneo odluku da neće da produži ugovor jer nije bio isplativ. AUA je međutim, obećao putnicima da će ostati jutarnji i večernji letovi radnim danima. AUA je nedavno u dogovoru sa austrijskim železnicama uvela kombinovanu kartu za let i voz koji se zove „Erejl“ (AiRail). Dnevno ima sedam direktnih veza između Linca i Beča.

AUA se već godinama bori sa lošom finansijskom situacijom. Uvođenje novog poreza na karte dovelo je do poskupljenja karata a samim tim i do smanjenja broja putnika za oko 20 posto. Privredna komora žali zbog ukidanja leta jer je ubeđena da će imati negativan uticaj na turizam i privredu Linca.

S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track