Srpski Boni i Klajd osuđeni na 12 godina zatvora zbog pljačke taksiste u Austriji!

Sud u Sankt Peltenu

Srpski Boni i Klajd osuđeni na 12 godina zatvora zbog pljačke taksiste u Austriji!

Austrija -
Miloš N (27) je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od šest i po godina, a njegova saučesnica u pljački Tamara K. (27) pet i po godina

SANK PELTEN - Srpski državljani Miloš N. (28) i Tamara K. (27) osuđeni su na šest i po, odnosno pet i po godina zatvora zbog pljačke austrijskog taksiste (40).

Pomenutu pljačku osuđeni su izveli 18. oktobra prošle godine na zapadnom auto-putu A1, u blizini mesta Losdorf. Nakon izricanja presude advokat optuženih je najavio da će uložiti žalbu, na presudu suda u SanktPeltenu (St. Pölten) i zahtevati poništenje ove odluke suda. Državno tužilaštvo nije komentarisalo presudu.

Podsetimo, Miloš N. i Tamara K. su u subotu, 18. oktobra, oko 4 sata ujutru taksijem krenuli iz gornjeaustrijskog mesta Gmunden na jezeru Traunze. Iako je njihov prvobitni cilj bio Linc, par se u toku vožnje predomislio i rekao taksisti da vozi u Beč. Oko 6:30 časova, u blizini mesta Losdorf, mladić je taksisti pripretio da će ga ubiti ukoliko oba novčanika, privatni i poslovni, ne stavi na suvozačevo sedište. Miloševa saučesnica je novčanike uzela i stavila u svoju tašnu, taksista je istrčao iz automobila i pobegao.

Dva dana kasnije pripadnici specijalne jedinice austrijske policije Kobra (Cobra) uhapsili su u Salcburgu Miloša N. i njegovu pratilju. Policija je prilikom hapšenja kod njih pronašla deo opljačkanog plena, gasni pištolj i garderobu korištenu prilikom pljačke. Ukradeno taksi vozilo policija je pronašla u Beču.

Prema policijskom saopštenju Miloš N. je tokom saslušanja priznao da je zajedno sa Tamarom K. izvršio pomenutu pljačku. Nakon saslušanja Miloš N. i Tamara K. su prebačeni u zatvorske jedinice u Senkt Peltenu (St. Pölten), odnosno Kremsu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track