OPREZNO: Gužve na putevima Austrije zbog smene turista!
Foto: FF Lofer

krenuli u planine

OPREZNO: Gužve na putevima Austrije zbog smene turista!

Austrija -
Za 345.000 đaka iz Vorarlberga, Tirola, Salcburga i Burgenlanda počeo je školski raspust. Najveće gužve desile su se na auto-putevim A12 i A1

BEČ - Na austrijskim putevima danas se očekuju velike gužve zbog smene turista.

Polovina Austrijanaca vraća sa odmora, a kako je počeo školski raspust u nekim austrijskim pokrajinama, očekuje se da će mnogi krenuti put planina i drugih turističkih destinacija. Ukupno 345.000 đaka iz Vorarlberga, Tirola, Salcburga i Burgenlanda u petak je dobilo svedočanstva za prvo školsko polugodište.

Juče je došlo i do nekoliko velikih saobraćajnih nesreća i do velikih zastoja na putevima. Najveće gužve bile su na na auto-putu A12 (Inntalautobahn) i A1 (Westautobahn). U teškoj saobraćajne nesreći na Pas Štrub (Pass Strub) u Salcburgu pet osoba teško je povređeno. Put na Loferer Bundesštrase (Loferer Bundesstraße) zbog udesa bio je satima u prekidu zbog čega su se stvorile kilometarske kolone vozila.

Početak utakmice fudbalskog kluba Vaker Insbruk (FC Wacker Innsbruck) pomerena je za nekoliko sati jer igrači nisu mogli da stignu na vreme pošto je putu ka Salcburgu satima bio neprohodan.

S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track