DEVOJČICA POGINULA NA SKIJANJU: Nije mogla da se zaustavi, glavom udarila u drvo!
Foto: Printscreen Oe24/APA

crna nedelja

DEVOJČICA POGINULA NA SKIJANJU: Nije mogla da se zaustavi, glavom udarila u drvo!

Austrija -
Posle pogibije bračnog para u lavini na skijalištu Damils u Forarlbergu, stradala je i jedna dvanaestogodišnja devojčica

DAMILS - Dvanaestogodišnja devojčica iz Bregenca poginula je u petak na skijalištu Damils (Damüls), u pokrajini Forarlberg. Ona je dok se spuštala niz padinu pala i glavom udarila u drvo.

Devojčica je na ski stazu došla sa grupom prijatelja. Nakon što su se dogovorili da će se niz stazu spuštati samostalno, a ne u grupi, devojčica je krenula i posle 70 metara skijanja izgubila kontrolu i pala. Međutim nije se zaustavila već je po snegu klizila još oko 30 metara, i saustavila se tek kada je udarila u drvo kraj staze.

Na nesreću dete je udarilo glavom o drvo i mada je u trenutku nesreće na glavi imala zaštitnu kacigu, ona je zadobila teške povrede. Odmah po prijemu u pokrajinsku bolnicu Feldkirh (Feldkirch), devojčica je nažalost preminula.

Ovo je druga teška nesreća za nedelju dana na ovom skijalištu. Podsetimo, prošle subote (31. januara) na istom ovom skijalištu je poginuo jedan bračni par. Juliane (32) i Tomas (Thomas, 45) su, skijajući se, pokrenuli snežnu lavinu široku 70 metara. Snežni nanos ih je odmah pokosio i nosio čak 220 metara niz planinu.

Članovi gorske službe spašavanja su pola sata kasnije uspeli da ih lociraju i izvade iz snega. Nažalost Tomas je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, dok je njegova supruga Juliane, koju su spasioci prvo reanimirali i prebacili u bolnicu, u subotu uveče podlegla povredama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja