KOD KUĆE JE NAJBOLJE: Ako uopšte odu na odmor Austrijanci bi najradije letovali u Hrvatskoj!

brzo će doći leto

KOD KUĆE JE NAJBOLJE: Ako uopšte odu na odmor Austrijanci bi najradije letovali u Hrvatskoj!

Austrija -
Prošle godine skoro polovina građana Austrije provela je svoj godišnji odmor kod kuće. Po prvi put Hrvatska im je top destinacija za letovanje

BEČ - Za Asutrijance Hrvatska je ove godine najomiljenija destinacija za odmor.

Skoro trećina (27 posto) Austrijanci ove godine letovati u svojoj zemlji, pokazuje istraživanje Instituta za slobodno vreme i turizam. Svoj odmor u inostranstvu želi da provede 41 posto Austrijanaca. Ostali još nisu odlučili gde će ove godine "puniti baterije".

Ove, u odnosu na prošlu godinu, tri posto više Austrijanaca odlučilo je da letovanje provede unutar svoje domovine. Stručnjaci veruju da će broj onih koji ostaju u zemlji biti znatno veći jer iako mnogi početkom godine planiraju daleka i skupa putovanje u toplije krajeve, tokom godine shvate da je bolje provesti jeftiniji odmor kod kuće.

Zanimljivo je da je po prvi put Hrvatska iskočila kao najomiljenija strana destinacija za Austrijance. Drugo mesto zauzima Italija, a treće Španija. Grčkoj i Turskoj je opala popularnost. Putovanje van Evrope, u Ameriku ili Kanadu planira 11 posto Austrijanaca.

Prošle godine skoro polovina građana ostala je kod kuće, a svega trećina njih otišla na kraći odmor od nekoliko dana. Trend pokazuje da se sve više ljudi odlučuje na takve, kratke odmore na bazi produženih vikenda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track