NAIVNOST IH SKUPO KOŠTALA: Lažni policajci pljačkali turiste u Beču!
Foto: Shutterstock

UHAPŠENI PREVARANTI

NAIVNOST IH SKUPO KOŠTALA: Lažni policajci pljačkali turiste u Beču!

Austrija -
Trojica muškaraca u policijskim uniformama pod izgovorom da traže lažni novac od turista zahtevali da im predaju svoje novčanike na pregled

BEČ - Bečka policija uhapsila u četvrtak u centru Beča trojicu lažnih policajaca starih između 35 i 49 godina koji su pokušali da opljačkaju turiste pod izgovorom da tragaju za falsifikovanim novčanicama.

Možda bi prevaranti u svojoj nameri i uspeli da pravi policajci nisu primetili trojicu „svojih kolega“ kako preturaju po novčanicima turista. Naime, lažni policajci su prišli grupi japanskih i egipatskih turista, pokazali im svoje „legitimacije“ i pod izgovorom da zbog lažnog novca moraju izvršiti kontrolu, zatražili od njih da im predaju svoje novčanike kako bi ih oni detaljno pregledali.

Međutim, na njihovu nesreću, a sreću turista, u tom trenutku je naišla prava policijska patrola kojoj su prevaranti izgledali sumnjivo jer pravi policajci nikada ne bi kopali po novčanicima građana. Nakon prover policajci su raskrinkali i uhapsili prevarante.

Turisti su u policiji rekli da su prevaranti od njih čak tražili da im saopšte PIN kodove svojih kreditnih kartica koje su se nalazile u njihovim novčanicima. Brzom reakcijom bečke policije osujećen je pokušaj prevaranata da opljačkaju naivne turiste.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja