ČUDO U AUSTRIJI: Žena stara 60 godina rodila blizance!

Veštačka oplodnja

ČUDO U AUSTRIJI: Žena stara 60 godina rodila blizance!

Austrija -
Od 1970. godine registrovana su samo dva ovakva slučaja, međutim još se nikada nije dogodilo da žena u ovim godinama na svet donese blizance

VELS - Jedna šezdesetogodišnja Austrijanka rodila je sinoć blizance na klinici u gradu Velsu, a iz bolnice je saopšteno da su mama i bebe dobro.

Identitet majke se ne saopštava, ali austrijski mediji navode da je reč o ženi koja je u inostranstvu podvrgnuta veštačkoj oplodnji i to jajnih ćelija koje je dobila od žene donora. Podsetimo, po austrijskim zakonu, ženama starijim od 45 godina nije dozvoljena veštačka oplodnja u zemlji.

Prema rečima šefa porodilišta u Velsu primarijusa Klausa Rajzenbergera (Klaus Reisenberger), i majka i bebe se osećaju odlično.

"Ne očekujemo da će doći do dodatnih problema i komplikacija“, izjavio je Rajzenberger.

Ovakvi slučajevi su zaista prava retkost u alpskoj republici. Prema podacima Statističkog zavoda Austrije (Statistik Austria), od 1970. godine registrovana su samo dva ovakva slučaja, međutim još se nikada nije dogodilo da žena u ovim godinama na svet donese blizance.

Ipak, beleži se porast broja žena koje postaju majke u periodu između 50. i 59. godine. Tokom 1970. zabeležena su samo dva takva slučaja, 2010. godine jedanaest, a 2013. čak 23.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track