TEBE TREBA NAŠ BEČ: Građani pišu predizborni program bečkih socijaldemokrata!
Foto: Spo

Kampanja

TEBE TREBA NAŠ BEČ: Građani pišu predizborni program bečkih socijaldemokrata!

Austrija -
Svaki stanovnik austrijskog glavnog grada moći će u sledeće tri nedelje da sedne za "gradonačelnikov sto“ i upišu svoje ideje o budućnosti Beča

BEČ - Gradonačelnik Beča, Mihael Hojpl (Michael Häupl, SPÖ) juče je lično pozvao građane da svojim idejama oblikuju predizborni program njegove partije:

"Srdačno pozivam sve Bečlijke i Bečlije da iznesu ideje za grad“, rekao je Hojpl. On je to učinio simbolično u centru Beča, nedaleko od katedrale Sv. Stefana, na trgu Štok am Ajzen (Stock-am-Eisen-Platz) gde je bila postavljena jedna velika, prozirna, staklena kocka. U njoj je bila simbolična gradonačelnikova kancelarija sa pisaćim stolom, radnom mapom i zastavicom Beča.

Svaki stanovnik austrijskog glavnog grada moći će u sledeće tri nedelje na kratko da sedne za "gradonačelnikov sto“ i upišu svoje ideje o budućnosti Beča. To se može učiniti i preko interneta (wienbrauchtdich.spoe.at - #ideefürwien).

"Važno nam je da građani iznesu svoje ideje za grad. Samo zajednički je moguće aktivno oblikovati budućnost grada“, kaže Hojpl.

Na ovaj način počela je kampanja "Tebe treba naš Beč!“ (Unser Wien braucht Dich!), koja će do 21. marta biti organizovana u svim bečkim opštinama. Svi predlozi će biti analizirani, a najbolji će ući u predizbornu kampanju socijaldemokrata, obećavaju u bečkoj SPÖ.

U dolazećoj nedelji, kocka sa "gradonačelnikovom kancelarijom“ biće u ponedeljak na stanici metroa Praterštern (Praterstern), u utorak takođe na metro stanici Vin Mite (Wien Mitte), u sredu ispred bečkog Tehničkog univerziteta, u četvrtak na uglu Nojbaugase i Marijahilferštrase (Neubaugasse/Mariahilferstraße), a u petak u šoping-parku Alt Erla (Alt Erlaa). Posle toga će, u subotu poslepodne, u Alt Erla biti i "Ženska mega zabava").

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track