RAZBIJEN NARKO-KLAN LA FAMILIJA: Otac drogirao rođenu decu da bi bili bolji dileri!
Foto: Rojters

VELIKA RACIJA U BEČU

RAZBIJEN NARKO-KLAN LA FAMILIJA: Otac drogirao rođenu decu da bi bili bolji dileri!

Austrija -
Policija je zajedno sa pripadnicima specijalne jedinice WEGA upala na 15 adresa u Beču i Donjoj Austriji i uhapsila 18 članova klana

BEČ - Bečka policija uhapsila je 18 osoba članova narko-klana "La familija". Policija je sa 130 pripadnika, uključujući pripadnike specijalne jedinice WEGA, 23. februara upala istovremeno na 15 adresa u Beču i Donjoj Austriji i uhapsila 18 članova klana, dilera i kupaca. Većina „La Familije“ je priznala nedela za koja ih sumnjiče. Policija je zaplenila 28.000 evra u gotovini, zatim drogu, puške-sačmarice, gasne pištolje, jedan samostrel, kao i mačete dugih oštrica. Plantaža indijske konoplje je uništena.

U "La familiji" više lica bilo je porodično povezano. Šef bande (43) bio je otac koji je u posao preprodaje droge uključio suprugu (46), svoje troje dece, kćerku (22) i dva sina blizanca (19), zatim dva bivša zeta, stara 37 i 32 godine, i momka svoje ćerke (33). Policija je uhapsilai dva dilera vlasnika vile (44) u Donjoj Austriji,i nezaposlenog četrdesetdevetogodišnjeg primaoca socijalne pomoći, inače vlasnik kuće u 22. bečkoj opštini, Donauštatu (Donaustadt).

Ova organizacija preprodavala je naveliko marihuanu i kokain po Beču. Otac je bio toliko nemilosrdan, da je drogirao svoju decu kako bi bili što bolji dileri, a ćerku je naterao da povuče prijavu protiv njenog momka koji ju je konstantno tukao i silovao. Među redovnim kupcima "La Familije" bila je i jedna majka, koja je drogu nabavljalča za svoju 12-godišnju kćerku!

Otac je prepodne radio u jednoj radionici severno od Beča, a poslepodne iz svog stana u Donauštatu organizovao i nadzirao trgovinu drogom. Njegova supruga je bila blagajnik bande, i pomagala suprugu u pripravljanju i porcionisanju narkotika, kao i u transportu droge od prodavca do radionice muža.

Drogu su kupcima liferovala deca i bivši zetovi iz njegovog stana u 21. bečkoj opštini, Floridsdorfu. Jedan od sinova bio je zadužen za plantažu marihuane, sa 350 stabljika indijske konoplje, koja se nalazila pokraj jednog teniskog igrališta takođe u Floridsdorfu. Drugi sin je trgovao drogom pretežno u blizini svog stana u 12. bečkoj opštini, Majdllingu (Meidling).

Ćerka i njen mladić su drogu koju su dobijali od oca dilovali u njihovom stanu u 3. bečkoj opštini, Landštrase (Landstraße). Jedan od bivših ćerkinih muževa je kod svog nekadašnjeg tasta nekoliko puta nedeljno dolazio po drogu i preprodavao je u svojem stanu u Kajzermilenu (Kaisermühlen), podunavskom delu 22. Donauštata. Otac familije je kokain nabavljao od vlasnika vile iz Donje Austrije, koji je drogu dobijao od pomenutog primaoca socijalne pomoći iz bečkog Donauštata. Od prošlog leta „La Familia“ je prodala razređen jedan kilogram čistog kokaina, policija procenjuje da su mesečno od prodaje droge zarađivali 56.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track