NE VERUJU U ZVANIČNU VERZIJU: Kako je bivši ambasador mogao da se obesi sedeći?!
Foto: Wikipedija

Slučaj Alijev

NE VERUJU U ZVANIČNU VERZIJU: Kako je bivši ambasador mogao da se obesi sedeći?!

Austrija -
To je najmučniji način da se dođe do smrti. Tako nešto najverovatnije niko ne bi učinio sebi, pogotovo ne neko ko je lekar, kao što je bio dr Alijev, kaže advokat Manfred Aiedter

BEČ - Informacija da se bivši ambasador Kazahstana u Austriji Rahat Alijev obesio u svojoj ćeliji u sedećem položaju dodatno je pojačala sumnju u zvaničnu verziju smrti, po kojoj se tvrdi da je Alijev izvršio samoubistvo.

Nekadašnji diplomata, bivši zet predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva i nosilac mnogih funkcija u državi, pao je u nemilost šefa države i tasta nakon što je se posumnjalo da je bio nalogodavac otmice i ubistva dvojice uglednih kazahstanskih bankara.

Kazahstan je od Austrije tražio izručenje, kojem se Alijev opirao, smatrajući da neće imati pošteno suđenje u otadžbini. U zatvorskoj bolnici u Beču Alijev je, kako se navodi, izvršio samoubistvo krajem februara.

Najnovija vest je da se Alijev obesio u sedećem položaju, što dodatno podgreva sumnju njegovih advokata. Njegov advokat Manfred Ainedter ne veruje da je bivši diplomata izvršio samoubistvo.

"To je najmučniji način da se dođe do smrti. Tako nešto najverovatnije niko ne bi učinio sebi, pogotovo ne neko ko je lekar, kao što je bio dr Alijev", kaže Aiedter.

Pored toga, sumnju advokata povećava i činjenica da je Alijev pri ruci imao i sredstva za brže i bezbolnije samoubistvo: kablove, kaiš i makaze, što je potvrdila i uprava zatvora.

Alijeva supruga Elnara Šornazova kaže da je isključeno da je on dobrovoljno oduzeo sebi život.

"Previše je voleo svoju familiju", rekla je udovica Alijeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track