(VIDEO) ČISTO IŽIVLJAVANJE: Pogledajte kako je bečka policija brutalno pretukla ženu na pumpi!
Foto: Printscreen Heute.at

Nezapamćen incident

(VIDEO) ČISTO IŽIVLJAVANJE: Pogledajte kako je bečka policija brutalno pretukla ženu na pumpi!

Austrija -
Ženi (47) su lekari opšte bolnice (AKH) posle pregleda konstatovali prelom trtične kosti, naprsnuća lobanje, kolena, i mnogobrojne hematome po telu

BEČ - Bečka policija brutalno je pretukla ženu (47) uoči Nove godine.Ovaj incident dogodio se na pumpi u centru Beča, a sve su zabeležile sigurnosne kamere. Ženi su lekari opšte bolnice (AKH) posle premlaćivanja konstatovali prelom trtične kosti, naprsnuća lobanje, kolena, i mnogobrojne hematome po telu. Zbog teških povreda koje su jopj nanete ona je podnela tužbu i zahtev za odštetu.

U izveštaju policije zabeleženo je da je žena na pumpi verbalno napala i vređala dva policajca a kada su od nje zahtevali da uradi alko-test pobesnela je i krenula da gura policajce.

“Odbila sam da uradim alko-test, ali su policajci insistirali, jer nisu verovale da kući ne idem automobilom, već peške. Tada su mi stavili lisice na ruke i oborili na pod. Ležala sam na stomaku i vrištala tražeći da me oslobode. Što sam se više branila, to su me više tukli i nazivali me prljavušom i kurvom. Ostavili su me da ležim na asfaltu 20 minuta a onda odvezli policijskim kolima u stanicu", izjavila je ova Bečlijka za medije.

Policija je protiv nje podnela prijavu i optužila je da je teško povredila jednog policajca, mada se ona toga ne seća. Žena je odmah (1. januara) podnela tužbu protiv policajaca zbog nanošenja teških povreda međutim tvrdi da niko nije preduzeo potrebne mere kako bi se pokrenuo postupak, iako je imala sve dokaze da nije kriva.

Ona je optužila i državno tužilaštvo da nije odreagovalo iako je bilo u obavezi da u roku od 48h privede policajce, da zaštiti video snimak kao relevantan dokaz i angažuje sudskog veštaka za medicinu kako bi uzeli izveštaj o povredama. Ona tvrdi da je sama morala da dođe do snimka koji je ključni dokaz napada policije na nju.

Njen advokat Wilfred Embaher sada je podneo tužbu Vrhovnom sudu protiv nehumanog ponašanja, pri čemu takođe zateva odštetu.

http://www.youtube.com/watch?v=ofM12l4p_pE

M. Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track