PRATER PONOVO RADI: Bečki zabavni park nudi pet novih atrakcija za dizanje adrenalina!
Foto: Wien.info

SEZONA KOJA OBEĆAVA

PRATER PONOVO RADI: Bečki zabavni park nudi pet novih atrakcija za dizanje adrenalina!

Austrija -
Više od 10 miliona evra uloženo je u tobogane, ringišpile i ostale zabavne sprave. Očekuje se više od 4 miliona posetilaca ove godine

BEČ - Čuveni bečki zabavni park Prater juče je posle zimske pauze otvorio vrata za posetioce.

Vlasnici ringišpila i ostalih zabavnih sprava su iskoristili ovu pauzu za renoviranje i izgradnju novih atraktivnih sadržaja. Prater se potrudio da i ove godine svojim posetiovima ponudi nešto novo, što će im podići aderenalin. Čak pet novih, modernih atrakcija očekuju kako mlade, tako i starije posetioce parka koji je jedna od najvećih turističkih atrakcija grada.

U tobogan Insajder (Insider) investirano je 4 miliona evra, dok je izgradnja simulatora za skakanje padobranom koštala čak 6 miliona evra. Park je dobio i tri nove atrakcije koje su koštale svaka po milion evra: Diskaveri revolucija (Discovery Revolution), prava stvar za sve koji vole akciju i uzbuđenje, Dizio Maus (Dizzy Mouse), tobogan koji se okreće oko svoje osovine, kao i nova kuća strave. Izgrađeno je prvo pravo “alpsko selo” sa originalnim drvenim kolibama, narodnom muzikom, najrazličitijom hranom, pa čak i prodavcima voća.

Gurmani će ponovo moći da uživaju pečenim kolenicama i brojnim vrstama piva restorana “Švajcarska kuća” , ili probaju na nekom od štandova nadaleko poznate bečke kobasice.

Ove godine očekuje se da broj posetilaca premaši cifru od 4 miliona.

M. Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track