NE DAJU PENZIJE: Austrijski penzioneri prvi pokrenuli poresku reformu!
Foto: Vikipedija

Sada će i da uštede

NE DAJU PENZIJE: Austrijski penzioneri prvi pokrenuli poresku reformu!

Austrija -
Ova organizacija je prošle godine organizovala potpisivanje peticije pod motom: "Za više novca u novčaniku!“, a skupljeno je 241.387 potpisa penzionera

BEČ - Karl Bleha (Karl Blecha), predsednik austrijskog Udruženja penzionera podsetio je da je udruženje penzionera prva masovna organizacija koja je tražila poresku reformu.

"Mi smo bili prvi koji su vikali: Smanjite poreze na platu!“, kaže Bleha. On napominje da su prošle godine mogli samo da sanjaju da će njihova zalaganja uroditi plodom i da zahvaljujući tome, danas penzioneri mogu da se raduju padu poreza, do sada najvećem u istoriji.

Ova organizacija je prošle godine organizovala potpisivanje peticije pod motom: "Za više novca u novčaniku!“, a skupljeno je 241.387 potpisa penzionera.

Bleha kaže da sada sa ponosom može da kaže da se peticija isplatila i da bez nje, bez ÖGB i bez 1,1 milona ljudi koji su stavili državu pod pritisak, poreske reforme u ovom obliku ne bi ni bilo.

Tako će od januara 2016. svi penzioneri sa penzije od 1.200 evra godišnje moći da uštede 300 evra. Za bruto penziju od 1.300 evra godišnja ušteđevina biće 431 evro, a penzija od 1.500 700 evra.

Bleha nagoveštava da penzije sa smanjenim porezom nisu poklon od države, već da su one rezultat dugogodišnjeg posvećivanja poslu i uloženog truda i zato naglašava: "Dalje ruke od naših penzija!“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track