SUDBINE: Foto aparat sa buvljaka pokrenuo neverovatnu ljudsku priču!
Foto: Prinskrin

Posle 50 godina

SUDBINE: Foto aparat sa buvljaka pokrenuo neverovatnu ljudsku priču!

Austrija -
Vlasnica fotografija je izjavila da su njeni roditelji preminuli pre nekoliko godina i da je ovo za nju bio svojevrsni ponovni kontakt sa njima

BEČ - Nakon što je fotograf Volfgang Kin (Wolfgang Kühn) iz gornjoaustrijskog gradića Zevalhen am Aterze pre dva dana, uz pomoć austrijskih medija, započeo potragu za osobama snimljenim na fotografijama pre 50 godina čiji je film našao na buvljaku, danas mu se javila žena čijoj porodici pripadaju fotografije.

Naime, Kin je nedavno na jednom buvljaku za 25 evra kupio stari fotoaparat sa reflektnim ogledalom i u njemu je otkrio nerazvijeni fotografski film. Nakon što ga je razvio, Kin je uspeo da izradi tri fotografije. Mediji su preneli njegovu priču, a posle nekoliko dana javila mu se devojčica sa jedne fotografije, sada već žena u srednjim godinama.

"Za postojanje ovih fotografija sam saznala od svojih rođaka, koji su ih videli u medijima i na njima odmah prepoznali moje roditelje. Nakon što su me obavestili o svom otkriću, ja sam odmah kontaktirala fotografa Kina“, izjavila je srećna vlasnica za portal nachrichten.at, ne želeći da navodi svoje ime.

Printskrin ORF
Printskrin ORF

Prema njenim rečima fotografije su snimljene fotoaparatom njenog oca početkom sedamdesetih godina prošlog veka. Na jednoj od fotografija je snimljena majka vlasnice fotografija kako sedi u dvorištu kuće i ušiva haljinu. Na drugoj fotografiji vidi se devojčica koja sedi na stepeništu ispred kuće i u naručju drži mačku, dok se na trećoj fotografiji nalazi jedan kupač. Na sve tri fotografije se takođe nalazi tadašnji kućni ljubimac ove porodica, mačka Kiti.

Vlasnica fotografija je izjavila da su njeni roditelji preminuli pre nekoliko godina i da je ovo za nju bio svojevrsni ponovni kontakt sa njima.

"Imam osećaj kao da su mi se roditelji kroz ove fotografije, bar i nakratko, ponovo javili“, kaže ova Austrijanka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track