FRAUENBERGER: Beč je grad u kome nema mesta za mržnju prema strancima!
Foto: Milan Ilić

danas je dan protiv rasizma

FRAUENBERGER: Beč je grad u kome nema mesta za mržnju prema strancima!

Austrija -
Borba protiv rasizma se podrazumeva i ona uključuje civilnu hrabrost i doslednost u svakodnevnom životu, poručila je , bečka pokrajinska ministarka za integraciju Sandra Frauenberger (SPÖ)

BEČ - Povodom 21. marta, Međunarodnog dana protiv rasizma, bečka pokrajinska ministarka za integraciju Sandra Frauenberger (SPÖ) naglasila je da se Grad Beč jasno pozicioniše protiv rasizma i diskriminacije u bilo kojem obliku.

„Beč je grad u kom se poštuju ljudska prava i kom nema mesta za rasizam i mržnju prema strancima ! Mi sprovodimo jasno politiku protiv ograničavanja drugih. Borba protiv diskriminacije i rasizma se podrazumeva i ona uključuje civilnu hrabrost i doslednost protiv rasizma u svakodnevnom životu“, poručuje minstarka Frauenberger.

Ovakav stav Grad Beč potvrđuje i na svojim ulicama i drugim javnim prostorima. Za kampanju „Zajedno smo više!“ je gradska uprava nedavno bila raspisala konkurs za najbolji dizajn plakata na temu antirasizma i civilne hrabrosti. Na njega se prijavilo i poslalo svoja dela 253 umetnika i drugih kreativno talentovanih.

Šest najboljih ideja za plakate će izabrati poseban žiri, a pobednički plakat biće javno objavljen danas u bečkom Muzeju primenjenih umetnosti (MAK), žiri će prezentovati se ko su kreatori najboljih plakata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track