PROMAŠILI VEČNU KUĆU: Ženu sahranili u pogrešnu grobnicu!
Foto: Printscreen Heute.at/Fritz Schaler

Izgubili se na groblju

PROMAŠILI VEČNU KUĆU: Ženu sahranili u pogrešnu grobnicu!

Austrija -
Pomoćnik sveštenika koji je tokom sahrane nosio krst na čelu tužne povorke izjavio je da je on bio samo glas Gospodnji, a ne navigator do poslednjeg počivališta preminule

ŠREMS - Telo pokojne Hilde B. (83) iz donjeaustrijskog mesta Šrems (Schrems) sahranili u pogrešan grob, a niko od familije i prijatelja tokom sahrane nije primetio „grešku“. Iako je ova sahrana obavljena još tokom marta, kovčeg sa posmrtnim ostacima preminule tek u sredu 1. aprila položen u pravu grobnicu.

Prema pisanju dnevnog lista Hojte, mnogobrojna porodica preminule na groblju u Šremsu poseduje više grobnica. Iako na svakoj nadgrobnoj ploči stoji ime i prezime, tokom sahrane niko nije uvideo da je kovčeg sa telom položen u pogrešnu raku, odnosno u grob koji se nalazi odmah pored onog u koji je nesrećna žena trebala biti sahranjena.

Tek posle sahrane jedan od rođaka preminule je posumnjao da nešto nije u redu, te je o tome obavestio upravu ovog groblja. Međutim iz uprave je saopšteno da oni ne snose krivicu za ovu grešku.

„Nama su dostavljeni pogrešni podaci o broju grobne parcele. Upravo zbog toga je došlo do ove tužne greške“, saopšteno je iz uprave ovog groblja.

Pomoćnik sveštenika koji je tokom sahrane nosio krst na čelu tužne povorke je izjavio da je on bio samo glas Gospodnji, a ne navigator do poslednjeg počivališta preminule. U sredu 1. aprila telo Hilde B. je konačno sahranjeno u pravu grobnicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track