AUSTRIJA TUGUJE: Beba (1) bila na samo 1,5 metar od pruge, nalet voza je bukvalno usisao!

Tragedija u Lincu

AUSTRIJA TUGUJE: Beba (1) bila na samo 1,5 metar od pruge, nalet voza je bukvalno usisao!

Austrija -
Majka je ipak sišla niz stepenice do prizemlja železničke stanice, jer je zaboravila da poništi voznu kartu

BEČ - Objavljeni su novi, dramatični detalji jučerašnje tragedije na železničkoj stanici Ebelsberg u Lincu kada je na licu mesta poginula devojčica stara 18 meseci. Dete je stradalo pošto su kolica u kojima se nalazilo pala na železničke šine u momentu kada je prolazio teretni voz.

Iako su juče austrijski mediji javili da je majka ostavila kolica i udaljila se svega nekoliko metara od njih kako bi kupila kartu, austrijski portal oe24 piše danas da je majka ipak sišla niz stepenice do prizemlja železničke stanice, jer je zaboravila da poništi voznu kartu. Podsetimo, automat za poništavanje karata nalazi se samo u prizemlju, ne i na peronu. Oe24 još dodaje da su za to vreme kolica sa devojčicom, na kojima majka najverovatnije nije povukla sigurnosnu kočnicu, ostala na peronu.

Iz policije je saopšteno da je pregledom video materijala sa nadzornih kamera utvrđeno da je majka kolica sa detetom ostavila relativo blizu pruge. Policija je saopštila da se na snimcima na peronu ne može videti da li je majka na kolicima povukla sigurnosnu kočnicu.

Upravo u trenutku kad se udaljila od kolica, železničkoj stanici se približavao teretni voz sa 18 vagona. Prolazeći kroz stanicu brzinom od 100 km/h, usisni talas nastao prilikom njegovog prolaska pokrenuo je kolica, koja su, nakon jednog i po pređenog metra, pala pod 12. vagon teretne kompozicije, piše austrijski Javni radio-televizijski servis (ORF).

Iako je devojčica bila vezana u kolicima, u trenutku nesreće ona je ipak pala naglavačke pod voz. Video snimak nadzornih kamera sa oviom zastrašujućom scenom policija čuva u strogoj tajnosti.

Policija je saopštila da mašinovođa nije primetio da su dečja kolica pala pod voz, jer je u trenutku nesreće, lokomotiva u kojoj se on nalazio, već prošla kroz stanicu. Tek na sledećoj železničkoj stanici mašinovođa je saznao za tragediju.

Oe24 piše da se sve tako brzo odigralo da mašinovođa, sve i da je video kolica koja idu prema pruzi, nije imao nikakve šanse da na vreme zaustavi voz.

Jedan očevidac kaže da je bio suviše udaljen od kolica da bi mogao na vreme da stigne da ih zadrži i tako spreči tragediju.

Cela austrijska javnost danas tuguje za tragično nastradalom devojčicom. Međutim, dok pojedini korisnici raznih foruma i Fejsbuka napadaju nesavesnu majku, drugi je brane i mole sve ostale da nesrećnu ženu ostave na miru, jer je sama tragedija već prevelika kazna za nju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track