DRAMA U AVIONU ZA BEČ: Pesak zagušio ventilaciju, putnici se nagutali dima!

PRESEO IM ODMOR

DRAMA U AVIONU ZA BEČ: Pesak zagušio ventilaciju, putnici se nagutali dima!

Austrija -
Avion koji je trebao da preveze 135 putnika iz Hurgade do Beča upao u peščanu oluju zbog čega je došlo do oštećenja

BEČ - Posle odmora u Hurgadi 135 putnika je trebalo da krene avionom kući a let je bio zakazan za četvrtak u 14.35 sati. Međutim tog dana avion Austrijske avio kompanijenije (AUA) nije stigao, a putnici su vraćeni u hotel gde su prenoćili.

Kako je saopštio portparol AUA avion A319 JE na putu za Egipat upao u peščanu oluju koja je bila toliko jaka da je avion zahtevala bezbednosne provere. Međutim , dok su one izvršene posadi je isteklo vreme dozvoljeno za letanje, odnosno već su bili predugo u službi zbog čega je let OS 9332 morao da se otkaže.

Sutradan, iako su noć proveli u hotelu putnici su prilično besni krenuli na let koji je bio zakazan za 9 sati. Međutim on je prekinut odmah pošto je avion krenuo da rola po pisti. Kada je kapetan otvorio vrata, gusti dim krenuo je da se širi po avionu. Putnici su počeli da se dave u dimu i nastala je panik i vriska, ali su srećom brzo evakuisani.

Posle pregleda aviona ustanovljeno je da se pesak nagomilao u ventilaciju aviona i iz bezbednosnih razloga odlučeno je da se let otkaže dok ne stigne drugi avion da pokupi putnike. Uznemireni putnici kojima ponovo su smešteni u hotelu da sačekaju dolazak druge mašine iz Beča koji upućen iz Beča u Hugradu stigao sa tehničarima.

Stručnjaci treba da provere mašinu i poprave kvar prouzrokovan peskom, a da zatim 135 putnika dovedu do Beča. Portparol Austrijske avio­kompanije je izjavio da mu je "žao zbog neprijatnosti, ali da je u pitanju viša sila!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track