GUDENUS: Hojpl priča prazne priče!
Foto: Dragana Udovicic

PREDIZBORNA NADIGRAVANJA

GUDENUS: Hojpl priča prazne priče!

Austrija -
Beču je u ekonomskom padu, a to je zasluga crveno-zelene koalicije, koja je odlučila da problem budžeta reše skraćivanjem komunalnih investicija, kaže Johan Gudenus šef slobodarskog kluba poslanika u skupštini Beča

BEČ – Čini se da je gradonačelnik Mihael Hojpl (Michael Häupl) konačno shvatio da je bez novih investicija nemoguće pokrenuti privredu, izjavio je Johan Gudenus (Johann Gudenus FPÖ), šef slobodarskog kluba poslanika u skupštini Beča, reagujući na nedavne izjave Hojpl date na sednici Socijaldemokratske partije Austrije (SPÖ). Slobodarci međutim, godinama pokušavaju da u prvi plan stave investiranje u privredu Austrije.

“Na osnovu zastrašujućeg smanjenja investicija proteklih godina, ostaje nam samo da verujemo, da se Hojplove reči neće pretvoriti u delo”, rekao je Gudenus.

Beču je u ekonomskom padu, a to je zasluga crveno-zelene koalicije, koja je odlučila da problem budžeta reše skraćivanjem komunalnih investicija.“, dodaje Gudenus.

" Od kada su SPÖ i Zeleni na vlasti investicije grada smanjile su se za oko deset odsto. Tako je udeo komunalnih investicija pod njihovom vlašću sa 15,1 odsto (2010) pao na 13,5 odsto (2015). Gudenus izjavljuje kako je Hojpl prešao svaku granicu i da sve što sada izjavljuje je samo prazna priča.

(M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track