BIZARNA POSLASTICA: Teroristički napad na Svetski trgovinski centar od šećera!
Foto: Prinskrin Hojte

Bečki poslastičar šokirao

BIZARNA POSLASTICA: Teroristički napad na Svetski trgovinski centar od šećera!

Austrija -
Moram da naglasim da moja namera nije bilo koga da uvredim, već samo da podstaknem ljude da razmišljaju o političkoj situaciji u zemlji u kojoj žive. Krajnje je vreme za promene, ističe Kinbauer. Tomas Kinbauer

BEČ - Šećernom skulpturom koja predstavlja ni manje ni više nego teroristički napad na Svetski trgovinski centar u Njujorku 2001. godine, Tomas Kinbauer (Thomas Kienbauer), vlasnik jedne bečke poslastičarnice iskazao je svoj bunt zbog političke situacije u Austriji.

Kako piše Hojte, Jedna od dve kule bliznakinje predstavlja Socijaldemokratsku (SPÖ), druga Narodnu partiju (ÖVP), a avioni koji udaraju u oblakodere su Zeleni (die Grünen), kao i Slobodarska partija Austrije (FPÖ). Avion sa natpisom NEOS (libelarna partija Nove Austrije) predstavlja najverovatnije letilicu koja je teroriste usmeravala ka Pentagonu.

”Kako želite da istaknete važnost nekog problema, onda nekada morate da ga predstavite preuveličano”, kaže Kinbauer za Kronen cajtung. On je ovu, blago rečeno, čudnu poslaticu napravio od jestivih materijala, a veći deo austrijske javnosti smatra ovaj njegov poteza duhovitim. Međutim, nije mali broj i onih koji ovakvo poređenje smatraju degutantnim i podsećaju na stradale u napadima terorista 2001.

“Svestan sam toga da će mnogi ljudi ovu šećernu skulpturu videti kao znak nepoštovanja, prvenstveno prema ljudima koji su poginuli. Ali, ja moram da naglasim, da moja namera nije bilo koga da uvredim, već samo da podstaknem ljude da razmišljaju o političkoj situaciji u zemlji u kojoj žive. Krajnje je vreme za promene ”, ističe Kinbauer.

Na ovu ideju nije došao sam, već su mu mušterije ukazale na sličnosti datuma bečkih izbora 11. oktobra (11/10) i terorističkog napada na Svetski trgovinski centar u Njujorku 11 .septembra (9/11) .

Kinbauer naglašava da je ovaj događaj promenio ceo svet, pa se nada da će smenjivanjem Velike koalicije biti i kraj loše političke situacije u Austriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track