TRAGEDIJA: Baštovan se ugušio u šahtu!
Foto: Sara Blagojević

RADNIK STRADAO NA POSLU

TRAGEDIJA: Baštovan se ugušio u šahtu!

Austrija -
Nesreća je mogla da bude i veća jer je njegov kolega krenuo da ga izvuče, ali se i sam onesvestio čim se spustio u šaht

INZBRUK - Radnik jedne baštovanske firme iz Kundla u Tirolu (opština Kaufštajn) ugušio se u šahtu.

Kako je saopštila policija ova pedesetrogodišnjak je najverovatnije preminuo zbog trovanja ugljen dioksidom. Ustanovljeno je da je u šahtu koji je bio dubok oko tri metra izmerena velika koncentracija ugljen dioksida. Šef preminulog radnika, pokušao je da ga spasi ali se i sam onesvestio u šahti, srećom policijaje uspela da ga na vreme i zvuče i spasi mu život.

Radnik (53) je po svedočenju njegovog kolege sišao u šaht kako bi odvrnuo ventil i pustio vodu. Međutim kako nije video radnika duže vreme da izlazi, njegov šef je krenuo da ga potraži. Prišao je šahtu i video kolegu kako leži bez scesti , odmah je pozvao hitnu pomoć i policiju, aonda sišao, kako bi ga izvukao ne sluteći da je i njemu život u opasnosti. Čim se spustio izgubio je svest. Srećom tada je već stigla plicija koja ga je izvadila iz šahta i na vreme odvezla u bolnicu, ali za drugog radnika nije bilo spasa.

„Oni su i ranije na ovaj način puštali vodu i nikada nije bilo nikakvih koplikacija. Kako je došlo do povećanja koncentracije ugljen dioksida u šahtu utvrdiće istraga“, izjavio je policajac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track