OVAKO SE AUSTRIJANCI SPRDAJU SA STRANCIMA: Niks pare!
Foto: Printscreen Osterreich/Facebook

SKANDAL U BEČU

OVAKO SE AUSTRIJANCI SPRDAJU SA STRANCIMA: Niks pare!

Austrija -
"Dvojezično" napisana poruka izazvala je bes klijenata pošte zbog ponižavanja i ismevanja stranaca koji ne govore dobro nemački jezik

BEČ - Klijenti pošte u bečkoj opštini Favoritenu pobunili su se zbog posprdnog natpisa na vratima pošte, kojim se ismevaju migrante u Austriji.

Na parčetu papira rukom je napisano obaveštenje "Subotom NEMA isplata – subotom NIKS AMS“, (Samstag KEINE Auszahlung - Samstag NIX AMS) koji je zalepljeno na ulazna vrata pošte u ulici Buhengase 77 (Buchengasse), gde se podiže novac koji nezaposlenim osobama uplaćuje Biro za zapošljavanje (AMS).

Ovaj natpis izazvao je ljutnju klijenata jer je namera onoga ko je ovo uradio očigledno bila da migrantima koji slabo znaju nemački na grub i neprimeren način, uz podsmevanje saopšti da se subotom ne isplaćuju naknade Biroa.

Ova slučajno ili namerno "dvojezično" napisana poruka izazvala je bes i negodovanje klijenata pošte zbog ponižavanja i ismevanja stranaca koji ne govore najbolje nemački jezik. Pošta se još nije oglasila povodom ovog skandala, a očekuje se da utvrde ko je odgovoran za njega.

Postoje dve mogućnosti: prva je, da je to napisao besni mušterija, koji je u petak stajao ispred zatvorenih vrata pošte, ili još gore druga, da je radnik pošte okačio papir sa politički nekorektnom izjavom, ismejavajući pritom migrante.

Fotografija sa ovim skandaloznim natpisom na pošti objavljena je na Fejsbuku i za samo par sati podeljena više od hiljadu puta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track