(FOTO) SNEG U MAJU KAKAV NE PAMTE: Autobus pun putnika 6 sati bio zarobljen na auto-putu!
Foto: Reuter, 20.5.2015.

Kolaps u pojedinim delovima Austrije

(FOTO) SNEG U MAJU KAKAV NE PAMTE: Autobus pun putnika 6 sati bio zarobljen na auto-putu!

Austrija -
Za svojih 30 godina radnog iskustva, ovakav sneg u maju nikada do sada nisam doživeo. Pravi zimski dan, KAŽE šef ASFINAG-a Klaus Fink

INZBRUK - Sneg, susnežica i kiša napravili su pravi haos u pojedinim delovima Austrije, a u nekim oblastima Tirola došlo je do višečasovnog zastoja na putevima zbog proklizavanja vozila koja su uglavnom imala letnje gume. Policija i vatrogasci intervenisali su 42 puta tokom protekle noći.

Najgore su prošli putnici autobusa za Abano koji je na naplatnoj rampi kod Šenberga juče stajao čitavih šest sati, od 7.30 do 13.30.

"To je zbog kamiona koji su zbog bljuzgavice proklizavali i iskosili se po putu. Ovo je veliki propust ASFINAG-a je jer je trebalo unapared da budu prirpemljeni i da zaustave sve koji nisu imali zimske gume. Vladanje čitavom situacijom je bilo izuzetno loše”, ljutito kaže šef jedne agencije za prevoz putnika.

"Za svojih 30 godina radnog iskustva, ovakav sneg u maju nikada do sada nisam doživeo. Pravi zimski dan “, ističe šef ASFINAG-a Klaus Fink.

Problem nisu napravile samo kiša i sneg, već i odroni zemlje koji bu blokirali pojedine saobraćajnice. Deo grada Au u potpunosti je odsečen od javnog prevoza, što predstavlja veliki problem jer deca ne mogu u školu.

U Breneru je za 24 sata napadalo oko 80 litara snega, što je u jednom momentu izazvalo potpuni zastoj u saobraćaju.

“Mi smo se pripremali na osnovu prognoze koja je pokazala da će biti pravi januarski dan. Svi putnici su se već pripremili za leto, zajedno sa letnjim gumama na automobilima i nisu računali na ovakvo nevreme”, kaže Fink

Georg Ragajner iz Hidrološkog zavoda kaže da, uprkos jakim padavinama, do porasta nivoa reka nije došlo. Do kraja nedelje biće promenljivo sa kišom. Temperature će postepeno biti u porastu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track