PRVI DRVENI SOLITER NA SVETU: Gradi se u Beču, biće visok 84 metra i imaće 24 sprata!
Foto: Cy Architecture OG, Christoph Koehler

Inovacije

PRVI DRVENI SOLITER NA SVETU: Gradi se u Beču, biće visok 84 metra i imaće 24 sprata!

Austrija -
Soliter pleni svojom siluetom i fasadom koja podseća na koru drveta. U enterijeru drvene površine stvaraju predivnu atmosferu koja odiše toplinom

BEČ - U jezerskom gradu Aspern u Beču do 2018. godine biće završena izgradnja prvog 24-spratnog drvenog solitera na svetu.

Zgrada bi trebalo da bude visoka 84 metra. Za realizaciju su prilagođeni svi hibridni načini gradnje dostupni na tržištu. Zahvaljujući inovativnoj tehnici gradnje drvetom udeo ovog materijala bi, počevši od prizemlja, trebalo da iznosi oko 75 odsto.

Soliter pleni svojom siluetom i fasadom koja podseća na koru drveta. U enterijeru drvene površine stvaraju predivnu atmosferu koja odiše toplinom.

Izgradnja bi, prema najavi, trebalo da počne u jesen 2015. godine. Kerbler Grupa ulaže u ovaj projekat oko 65 miliona evra.

Jezerski grad Aspern u Beču je projekat održivog razvoja grada koji počiva na inovativnim rešenjima i forsira svesno, odgovorno ophođenje prema resursima.

Izgradnja drvenog solitera u Beču fokusira se na ekološkom i održivom načinu gradnje i manjoj primeni tehnologija radi dobijanja više energije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja