OSUĐENO 9 DŽIHADISTA: Krenuli u rat, a policiji rekli da idu u Bugarsku na more!
Foto: Reuters

Borba protiv terorizma

OSUĐENO 9 DŽIHADISTA: Krenuli u rat, a policiji rekli da idu u Bugarsku na more!

Austrija -
Austrijska policija je u avgustu prošle godine uhapsila osmoricu muškaraca i jednu ženu stare između 18 i 28 godina dok su u dva automobila pokušali da pređu granicu sa Italijom

BEČ - Devetoro Čečena i jedan Turčin osuđeni su u Austriji zbog pripadnosti terorističkoj organizaciji Islamska država (ISIL). Oni su uhapšeni prošle godine prilikom pokušaja da se pridruže teroristima u Siriji i osuđeni su na zatvorske kazne od 19 meseci do i tri godine, osim jednog člana koji je dobio uslovnu kaznu.Turčin koji je vozio džihadiste osuđen je na tri godine zatvora jer je već pomogao islamistima da otputuju u Siriju i pridruže se ISIL.Austrijska policija je u avgustu prošle godine uhapsila osmoricu muškaraca i jednu ženu stare između 18 i 28 godina dok su u dva automobila pokušali da pređu granicu sa Italijom.

Četvoro optuženih negiralo je da je nameravalo da ode u Siriju. Ostali su priznali, rekavši da su tamo samo želeli da žive po islamskim zakonima i da pomognu lokalnom stanovništvu.Jedan od optuženih rekao je da je hteo da ide u Bugarsku "na more". Policija je u mobilnim telefonima osuđenih pronašla mape pogranične oblasti između Turske i Sirije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track