SAMO U BEČU: Četiri vrhunska događaja koja ljubitelji umetnosti moraju da posete!

Plodna jesen

SAMO U BEČU: Četiri vrhunska događaja koja ljubitelji umetnosti moraju da posete!

Austrija -
Na sajmu "viennacontemporary” susrešće se kolekcionari umetnosti, kustosi, galeristi i ljubitelji umetnosti iz celog sveta

BEČ - U Beču na jesen počinje sezona glavnih umetničkih događaja, a na programu su umetničke manifestacije "viennacontemporary”, "Viennafair”, "Vienna Art Week” i "Noć muzeja”.

Na sajmu "viennacontemporary” od 24. do 27. septembra susrešće se kolekcionari umetnosti, kustosi, galeristi i ljubitelji umetnosti iz celog sveta. Ovaj sajam nudi savremenu umetnost srednje i istočne Evrope kao i probranu ponudu galerija.

U "Noći muzeja” koja će biti organizovana 3. oktobra posetioci mogu da pogledaju umetničke i izložbene kolekcije u oko 100 bečkih muzeja i kulturnih institucija sa samo jednom ulaznicom koja će važiti 18 do 1 sat iza ponoći. U ponudi će biti razgovori sa umetnicima, predavanja i muzika uživo.

Od 8. do 11. oktobra na Bečkom sajmu se održava sajam umetnosti "Viennafair” sa uobičajenim težištem na međunarodnoj savremenoj umetnosti. Ovaj događaj prvi put ima i funkciju sajma za trgovce umetnosti pod nazivom "Viennafair Masters”.

Pravu "umetničku bombu" nudi "Vienna Art Week” od 16. do 22. novembra, gde će biti priređene izložbe, podijumske diskusije, predavanja, razgovori sa umetnicima, instalacije, intervencije i performansi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track